U borbu protiv korone

Milijuni od nogometaša, klubova i navijača

Broj zaraženih među igračima najvećih klubova iz nogometne Serije A povećan je na 13, nakon što su se zarazili i nogometaši "Juventusa" Blaise Matuid i "Verone" Mattia Zaccagni.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2020. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski nogometni klubovi, nogometaši i navijači sakupili su milijune eura za podršku opterećenom zdravstvenom sustavu tijekom velike epidemije virusa korona.

Juče je u Italiji bio tragičan dan, nakon što je broj umrlih od Kovida-19 dostigao 3.405 i premašio broj žrtava u Kini.

Broj zaraženih među igračima najvećih klubova iz nogometne Serije A povećan je na 13, nakon što su se zarazili i nogometaši "Juventusa" Blaise Matuid i "Verone" Mattia Zaccagni.

Kampanje koje su pokrenuli klubovi, igrači i vlasnici pomažu u borbi protiv krize koja se osjeća u svim sferama društva u Italiji.

Nogometni klub "Roma" isporučio je 8.000 pari zaštitnih rukavica i 2.000 boca sredstva za dezinfekciju ruku crkvama širom Rima, odakle će donacija biti podijeljena najugroženijima.

"Inter" je donirao 300.000 maski za lica javnom zdravstvu.

Igrači prvog tima "Intera" i ostalo osoblje sakupili su 500.000 eura, a "Roma", "Milan", "Juventus" i "Fiorentina" su pojedinačno sakupili po više od 420.000 eura.

"Lacio" je pokrenuo kampanju u kojoj se ukazuje na značaj nastavka davanja krvi uz objašnjenje građanima koji borave u svojim domovima da je to dozvoljeno i sigurno.

Nogometaši "Milana" Zlatan Ibrahimović pokrenuo je jučer kampanju "Šut protiv virusa" i prvi donirao 100.000 eura, a fond je do sada sakupio 250.000 eura.

Ostali nogometaši talijanskih klubova donirali su ili sakupili zajedno više od 430.000 eura, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close