Serie A

Milanski klubovi uspješni, Inter na korak do Scudetta

Vodeći Inter sada ima 82 boda, 14 više od druge Atalante te bi mogao slaviti naslov prvaka već u nedjelju ukoliko Atalanta ne pobijedi Sassuolo.
Sport / Nogomet | 01. 05. 2021. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Intera stigli nadomak i teoretskog osiguranja 19. naslova prvaka Italije 2:0 (0:0) pobjedom u susretu 34. kola na gostovanju kod posljednjeg Crotonea, kojega su tako i teoretski ispratili u drugu ligu.

Strijelci za Inter bili su Eriksen (69) i Hakimi (90+2). Inter je do vodstva stigao preciznim prizemnim udarcem danskog veznjaka sa više od 20 metara, a pobjedu je Hakimi potvrdio iz protunapada nakon što su svi domaći jurnuli u napad po izjednačenje.

Marcelo Brozović igrao je čitav susret za Inter, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 66. minuti.

Vodeći Inter sada ima 82 boda, 14 više od druge Atalante te bi mogao slaviti naslov prvaka već u nedjelju ukoliko Atalanta ne pobijedi Sassuolo.

Crotone je posljednji sa 18 bodova, a 17. Cagliari, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak, bježi mu nedostižnih 13 bodova.

Nogometaši Milana prenoćit će na drugoj poziciji ljestvice talijanskog prvenstva zahvaljujući 2:0 (1:0) domaćoj pobjedi protiv Beneventa u susretu 34. kola.

Milan je poveo u samom otvaranju utakmice lijepim golom Calhanoglua (6), a pobjedu je potvrdio Hernandez (60) pospremivši odbijanac nakon udarca Ibrahimovića u mrežu.

Ante Rebić igrao je za Milan od 76. minute, dok Mario Mandžukić nije konkurirao za nastup.

S ova tri boda Milan je skočio s pete na drugu poziciju na ljestvici sa 69 bodova, jedan manje ima treća Atalanta, a po tri manje četvrti Napoli i peti Juventus.

Svi oni će svoje susrete 34. kola igrati u nedjelju, Atalanta u gostima kod Sassuola, Napoli na svom terenu protiv Cagliarija, a Juventus u gostima kod Udinesea.

Benevento je ostao u zoni ispadanja, 18. sa 31 bodom, koliko imaju i 16. Torino, koji će u ponedjeljak igrati protiv Parme, te 17. Cagliari.

U subotu su još igrali Hellas Verona i Spezia (1:1).

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close