Razbijen Šahtar

Milanski Inter se pridružio Sevilli u finalu Europske lige

Na Duesseldorf Areni pokopani su ukrajinski Rudari. Inter je priredio pravu katarstrofu Ukrajinaca - 5:0! Lukaku i Lautaro postigli su po dva pogotka.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2020. u 22:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sempreinter / Marcelo Brozović ima priliku osvojiti trofej s Interom

Važnu ulogu u pobjedi talijanskog doprvaka imao je i hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović.

Iako nije bio strijelac, Brozović je bio asistent za drugi pogodak svoje momčadi te pokretač akcije za treći gol.

Inter je poveo u 17. minuti. Katastrofalna reakcija Pyatova koji je loše izbio loptu, ona je stigla do Barelle koji je na desnoj strani, njegov izravni ubačaj pronašao je glavu Lautara Martineza koji ne propušta realizirati takvu priliku - 1:0.

Milanski tim je u 64. minuti povećao svoju prednost. Brozović je izveo udarac iz kuta, u skoku je najviši Danilo D'Ambrosio i to je 2:0 za 'domaćina'.

U 74. minuti Lautaro Martinez je sve sam napravio, fantastično odapeo s vrha 16-erca i jako lijepo matirao nemoćnog Pjatova.

Valja pritom pohvaliti i ulogu Marcela Brozovića kod ovog pogotka koji je osvojio loptu na suparničkoj polovici nakon čega je Inter zabio svoj treći, a Martinez svoj drugi pogodak na utakmici.

Četiri minute kasnije Martinez je sjajnim dodavanjem pronašao Lukakua, a Belgijac je ovog puta ostao smiren i to je zapravo bio kraj priče.

Lukaku je u 84. minuti ponovno pogodio za 5:0 i to je značilo pravu katastrofu Ukrajinaca koji su jednom osvajali ovo natjecanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close