Važna pobjeda

Milan prvi na kraju godine; Rebić se probudio

Nogometaši Milana okončat će 2020. godinu na prvom mjestu Serie A nakon što su u derbiju 14. kola pobijedili Lazio sa 3:2.
Sport / Nogomet | 23. 12. 2020. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Golom Thea Hernandeza u drugoj minuti sudačke nadoknade, uz sjajnu predstavu Ante Rebića koji je zabio gol i izborio jedanaesterac, nogometaši Milana svladali su Lazio 3:2 i okončat će godinu  na prvom mjestu Serie A.

Milan se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto ispred gradskog suparnika Intera koji je u ranije odigranom susretu na gostovanju pobijedio Veronu sa 2:1.

Milan i Lazio su odigrali sjajnu predstavu. Domaćin je poveo 2:0, Lazio se vratio, da bi “Rossoneri” u sudačkoj nadoknadi stigli do važne pobjede.

Rossoneri su poveli Rebićevima golom u 10. minuti. Calhonoglu je izveo korner, a Rebić s ruba peterca glavom pogodio donji desni kut. Hrvatskom napadaču bio je to ovosezonski prvijenac u Serie A u desetom nastupu.

Sedam minuta kasnije domaćin je povećao prednost, a ponovo je u jednoj od ključnih uloga bio Rebić izborivši kazneni udarac.

Hrvatski reprezentativac je pucao, Patric je pokušao blokirati udarac, no igrao je rukom i sudac Marco Di Bello je nakon provjere pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Calhanoglu.

U 28. minuti Di Bello je dosudio novi jedanaesterac, ovoga puta za goste. Pucao je Ciro Immobile, Donnarumma je sjajno obranio, no Luis Alberto je pospremio odbijanac u mrežu.

Immobile se za promašeni jedanaesterac iskupio u 59. minuti zabivši za 2:2.

Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Hernandez je donio slavlje za domaćine. Calhanoglu je ubacio iz kornera, a Hernandez glavom majstorski zabio za pobjedu.

Ante Rebić je igrao cijeli susret za Rossonere.

Milan tako ponovo ima bod više od gradskog suparnika koji je nekoliko sati bio na vrhu ljestvice nakon slavlja u Veroni. 

U ostalim susretima ovoga kola igrali su:

Spezia - Genoa 1:2
Udinese - Benevento 0:2
Sampdoria - Sassuolo 2:3
Bologna - Atalanta 2:2
Roma - Cagliari 3:2 (Jedan pogodak Edina Džeke)
Napoli - Torino 1:1 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close