Devetka

Milan potvrdio, Mandžukić će na leđima nositi slavni, ali ukleti broj

''AC Milan s oduševljenjem objavljuje dovođenje Marija Mandžukića. Klub i napadač dogovorili su ugovor do kraja aktualne sezone s opcijom produženja ugovora na još jednu sezonu.''
Sport / Nogomet | 19. 01. 2021. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mario Mandžukić novi je igrač Milana, u koji je stigao kao slobodni igrač. Mandžo je jučer prošao liječnički pregled, a danas je službeno potpisao ugovor.

AC Milan je objavio kako će Mandžukić nositi dres s brojem devet na leđima.

''AC Milan s oduševljenjem objavljuje dovođenje Marija Mandžukića. Klub i napadač dogovorili su ugovor do kraja aktualne sezone s opcijom produženja ugovora na još jednu sezonu.''

Milanovu legendarnu devetku nosile su legende poput Marca van Bastena, Jean-Pierrea Papina, Georgea Weahe i Pippa Inzaghija. No nakon Pippa kao da je taj broj netko ukleo, podsjeća Gol.hr.

Alexandre Pato, Alessandro Matri, Luiz Adriano, Gianluca Lapadula, Andre Silva, Krzysztof Piatek... Nitko od njih nije ostavio traga s tim brojem na leđima od 2012. godine. 

Mandžukić je 10. Hrvat u Milanu

Mario Mandžukić je postao 10. hrvatski igrač u Milanu. Prije njega su to bili: Zvonimir Boban, Dario Šimić, Dario Smoje, Dražen Brnčić, Mario Pašalić, Ivan Strinić, Nikola Kalinić, Alen Halilović i Ante Rebić.

Mandžukićev transfer u Milan velika je stvar, a svjedoči to i naslovnica Gazzette dello Sport koja je Mandži posvetila velik broj članaka.

Gazzetta ujedno podsjeća na hrvatske nogometaše koji su dosad igrali za Rossonere i, naravno, ističe Bobana kao najboljeg Hrvata koji je ikad igrao za Milan, no navodi kako je bilo puno “promašaja”.

Najjači talijanski sportski list navodi Darija Smoju i Dražena Brnčića kao igrače koji nikad nisu doprinijeli igri Milana, Dariju Šimiću i Mariju Pašaliću ne daju prevelike zasluge, kao ni Ivanu Striniću koji nije pravo ni zaigrao za Milan.

Alena Halilovića su zaboravili, nisu ga ni spomenuli, dok u današnje članove Milana – Mandžukića i Rebića – polažu velike nade.

Kopirati
Drag cursor here to close