Europska liga

Milan potpuno preokrenuo protiv Celtica; Tottenhamu remi u Austriji

Milan je potpuno preokrenuo protiv škotskog Celtica i s 0:2 došao na 4:2. U Linzu je austrijski LASK ugostio favorizirani Tottenham. Slično kao i u Milanu, načelno inferiornija ekipa je povela, a zabio je Michorl (42'). Na kraju je završilo 3:3.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2020. u 21:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ranijem večernjem terminu Europske lige najzanimljivije je vjerojatno bilo u Milanu gdje je domaći velikan potpuno preokrenuo protiv škotskog Celtica i s 0:2 došli su na 4:2.

Za goste su redom zabijali Rogic (7') i Eduard (14'), dok su domaćini izjednačili u rasponu od dvije minute - prvo je Calhanoglu zabio u 24. iz slobodnog udarca, a  susret je u rezultatsku ravnotežu vratio Castillejo u 26. minuti ogleda.

Stvar je u nastavku na stranu domaćina prvo odveo Hauge u 50. minuti. Unatoč izostanku Ibrahimovića, Milan je došao do sigurne pobjede, a za konačnih 4:2 je Hauge asistirao Brahimu Diazu.

Preokret je zabilježen u drugom susretu u kojem je Lille pobijedio Sparta sa 2-1 premda su gosti poveli u 71. minuti preko Krejčija. No, Lille je golovima Yilmaza u 81. i 84. minuti stigao do pobjede koja mu je osigurala prolaz.

Na ljestvici vodi Lille sa 11 bodova, Milan ima 10, Sparta šest, a Celtic bod.

U Linzu je austrijski LASK ugostio favorizirani Tottenham. Slično kao i u prethodnom susretu, načelno inferiornija ekipa je povela, a zabio je Michorl (42').

Međutim, glavne vedete Spursa nisu dopustili da se s tim rezultatom ode na predah, pa je Bale zabio na samom kraju prvog dijela (45+2') iz kaznenog udarca.

Druga zvijezda kluba, Son, strijelac za vodstvo 2:1 bio je u 56. minuti susreta.

Ipak, nisu se Austrijanci predavali - Eggestein je zabio pri kraju meča, u 84. minuti za 2:2, da bi Alli doveo Spurseu novo vodstvo iz kaznenog udarca par minuta kasnije (87').

Međutim, za žilavog domaćina to nije bio kraj, jer je Karamoko sjajno s 20-ak metara pogodio za remi 3:3.

Prolaz dalje osigurao je i Royal Antwerp, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Leko.

Belgijanci su u susretu 5. kola skupine J pobijedili Ludogorec sa 3-1. Za Lekinu momčad zabili su Hongla (19), De Laet (72) i Benson (87), a za goste Despodov (53).

Na ljestvci vodi Royal Antwerp sa 12 bodova, Tottenham ima 10, LASK sedam bodova. Ludogorec je bez bodova.

Treba istaknuti da je i Crvena zvezda prošla dalje, osvojivši drugo mjesto u grupi L, zahvaljujući današnjem remiju u Beogradu protiv prvoplasiranog Hoffenheima rezultatom 0:0.

Taj bod je bio dovoljan Zvezdi da se pridruži Hoffenheimu u šesnaestini finala, s obzirom da ima četiri boda više od trećeplasiranog Slovana iz Libereca.

U drugom susretu Slovan Liberec je na gostovanju pobijedio Gent sa 2-1. Hoffenheim ima 13 bodova, Crvena zvezda 10, Slovan šest, a Gent je bez bodova.

U skupina G Braga je gostujućom pobjedom protiv AEK-a 4-2 osigurala plasman u 16-inu finala pridruživši se Leicester Cityju.

Golove za portugalski sastav zabili su Vítor Tormena (7), Ricardo Esgaio (9), Ricardo Horta (45) i Galeno (82), a za AEK zabili su Nelson Oliveira (31) i Vasilantonopoulos (89).

U drugom susretu Zorja je pobijedila Leicester City sa 1-0 golom Sajadmaneša u 84. minuti. Na ljestvici vode Leicester City i Braga sa po 10 bodova, Zorja ima šest, a AEK tri boda.

Kopirati
Drag cursor here to close