Talent iz Livna

Tko je mladi stoper Bayerna koji sanja poziv Zlatka Dalića?

Riječ je od 190 centimetara visokom stoperu rođenom 7. srpnja 2001. u Münchenu koji je u Bayern stigao prošlog ljeta iz Unterhachinga.
Sport / Nogomet | 01. 08. 2019. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Ivan Mihaljević (FC Bayern)

Bayern je u finalu Audi Cupa u Münchenu izgubio od Tottenhama nakon penala 7:8 (2:2), ali treba istaknuti kako je njihov trener Niko Kovač na ovoj utakmici priliku dao mladih igračima, među njima i 18-godišnjem hrvatskom stoperu Ivanu Mihaljeviću.

Riječ je od 190 centimetara visokom stoperu rođenom 7. srpnja 2001. u Münchenu koji je u Bayern stigao prošlog ljeta iz Unterhachinga.

Prošlog ljeta zapazili su ga i iz HNS-a pa je stigao poziv za U19 reprezentaciju.

"Poziv u reprezentaciju za mene je ostvarenje dječačkog sna. Ne može svaki igrač reći da je igrao za svoju domovinu i predstavljao je u Europi i svijetu, doista sam ponosan", kazao je tada za Večernji list Mihaljević čiji je otac rodom iz Potočana, nedaleko Livna, odakle je i izbornik Zlatko Dalić.

"Mi Livnjaci poznati smo po nogometu i siru, ha-ha. Šalu na stranu, naravno da nitko ne bi bio sretniji od mene kada bi me Dalić jednoga dana pozvao u reprezentaciju".

Mihaljević je kao idole tada istaknuo Sergija Ramosa i Dejana Lovrena.

"On i Ramos su mi putokaz da se u nogometu može uspjeti samo ako imaš jasne ciljeve i ako vjeruješ u sebe. Nadam se da ću im se jednog dana približiti i da ću i zaigrati u nekom od najvećih europskih klubova", kazao je ovaj nadareni mladić.

Kako još može zaigrati kao lijevi bek i zadnji vezni, Hrvatska bi uskoro mogla imati sjajnog polivalentnog igrača, piše SportKlub.

Mihaljević je, inače, još prošloga ljeta, tada kao 17-godišnjak dobio prve minute od Kovača. Bilo je to na pripremnoj utakmici protiv HSV-a, sredinom kolovoza 2018.

Mihaljević je u to vrijeme postao drugi mladi Hrvat kojeg je Kovač promovirao u prvu ekipu nakon što je to napravio s Josipom Stanišićem.

Za razliku od Mihaljevića, Stanišić je odabrao Njemačku kao nacionalnu vrstu za koju želi igrati. S obzirom da ima i hrvatsko državljanstvo, prošle su godine u HNS-u izrazili nadu da to neće ostati konačni izbor mladog Stanišića.

Kopirati
Drag cursor here to close