Bura se ne stišava

Metalleghe odgovorilo Kasumoviću: Dokažite da je susret na Pecari namješten

Sport / Nogomet | 18. 04. 2017. u 17:01 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neočekivana pobjeda jajačkog Metalleghea na Pecari protiv Širokog Brijega u četvrtom kolu Lige za ostanak podigla je mnogo bure u sportskoj javnosti, a teoritičari zavjere došli su na svoje igrajući se raznim prognozama o tome kome se ''šteli'' ostanak u najelitnijem rangu natjecanja.

Najglasniji u tomu bio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je uputio pismo Nogometnom savezu BiH u kojem je, između ostaloga, naveo da je ''nedopustivo da Savez ne čini ništa po pitanju zaštite regularnosti natjecanja u Premijer ligi BiH u kojoj se, to i ptice na grani znaju, događaju čudni rezultati. Posebno su 'impresivne' pobjede ekipe koja se bori za ostanak, na gostovanjima kod vjerojatnih prvaka ili osvajača Kupa", napisao je Kasumović aludirajući nedvosmisleno na susret na Pecari.

To da je utakmica ''prodana'' ili ''puštena'' Metallegheu ne ide u prilog činjenica da je Široki u ovoj utakmici zaigrao sa skoro najjačim sastavom, a čak je u nastavku zaigrao i ponajbolji igrač ''Plavo-bijelih'' Wagner. Utakmica je bila izrazito gruba, a liječnici obaju momčadi intervenirali su više puta dok su se igrači u par navrata i ''pogurali'' na terenu.

Zanimljivo, samo dan prije nakon te utakmice zenički Čelik je u Sarajevu s 1:0 slavio protiv Olimpica koji je zakucan za dno, dok se za ostanak izravno bore Metalleghe, Čelik i Vitez.

O svemu se službenim priopćenjem očitovala Uprava Nogometnog kluba Metalleghe u kojem su izravno odgovorili zeničkom gradonačelniku Kasumoviću s porukom ''Niste uspjeli u namjeri, niste nam upropastili Uskrs''.

''Bez argumenata etiketirate klub koji se diči svojom kratkom, uspješnom i časnom poviješću (četiri puta prvak u sedam godina postojanja). Klub koji je u sedam godina prošao sve razine natjecanja i došao do pete, najviše razine bh. nogometa - Premijer lige.

Ne znamo odakle crpite pravo da bez prav(n)ih argumenata, zasnovanih na čvrstim dokazima, prozivate sportski kolektiv koji je napravio jedan takav uspjeh i to uspjeh koji bi trebao i mogao biti obrazac i/ili primjer za druge sportske kolektive koji namjeravaju da bez utjecaja politike i politikanstva, isključivo na temelju rada, profesionalnih znanja i zalaganja dostignu zavidne uspjehe.

Gospodine Kasumović, naš klub ispunjava sve svoje obveze kako prema državi tako i prema svojim uposlenicima, igračima i osoblju. Ne stidimo se što funkcioniramo na takav način, naprotiv, ponosimo se.

Ponosimo se i našom prvom momčadi. To je momčad koja dobiva i gubi utakmice. Radujemo se poslije svake pobjede, analiziramo svaku izgubljenu i iz nje izlazimo još jači. Nikada ne tražimo krivca za loš rezultat u nekom drugom, ne 'kukamo' na suce i suđenje, a protivniku čestitamo i stisnemo ruku.

Uprava NK Čelik, kluba koji volite i u čiju ste obranu stali, neki dan je zatražila javnu ispriku od osoba koji su ovaj klub prozvali i optužili za nečasne radnje. Javnu ispriku i mi tražimo od Vas, ili ispriku ili dokaze kojim ćete potvrditi sve teške optužbe koje ste, između ostalih, iznijeli i na račun našeg kluba.

Pokažite odgovornost za izgovoreno i budite dostojni funkcije koju obavljate na ovaj ili onaj način'', stoji u priopćenju za javnost Uprave Nogometnog kluba Metalleghe.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close