Clasico del Rio de la Plata

Messi u sudačkoj nadoknadi spasio Argentinu od poraza, Cavani za povijest

Strijelci za urugvajsku vrstu bili su Edison Cavani (34) i Luis Suarez (69), dok su za Argentinu zabili Sergio Aguero (63) i Lionel Messi (90+2-11m).
Sport / Nogomet | 19. 11. 2019. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prijateljskom susretu igranom u Tel Avivu južnoamerički nogometni velikani Argentina i Urugvaj odigrali su 2-2.

Urugvaj je dva puta vodio, no Argentina je oba puta uspjela izjednačiti.

Strijelci za urugvajsku vrstu bili su Edison Cavani (34) i Luis Suarez (69), dok su za Argentinu zabili Sergio Aguero (63) i Lionel Messi (90+2-11m).

Ogledi Argentine i Urugvaja poznati su kao "Clasico del Rio de la Plata", a ovaj derbi najčešće je igrana utakmica u povijesti nogometa. Do sada su igrali 194 puta, Argentina je slavila 89, a Urugvaj 59, dok je 46 susreta završilo bez pobjendika.

Prvi put igrali su u svibnju 1901. godine i bila je to prva nogometna utakmica na svijetu izvan Velike Britanije, a "Gaučosi" su slavili sa 3-2.

Urugvajski napadač Edinson Cavani sinoć je ušao u odabrano društvo. Cavani je bio strijelac jednog od golova za svoju reprezentaciju čime se pridružio odabranom društvu južnoameričkih nogometaša.

Napadač PSG-a je sada baš na toj cifri od 50 postignutih golova za Urugvaj i nalazi se na osmoj poziciji oveljestvice. Zanimljivo, njegov suigrač iz reprezentacije Luis Suarez je tri mjesta ispred sa devet golova više.
Osim njih dvojice, na listi su Gabriel Batistuta (54), Romario (55), Neymar (61), Ronaldo (62), Leo Messi (70) i Pele (77).

Iako je Cavani već u poznim igračkim godinama, sigurno je pokazao da još uvijek može mnogo toga dati nacionalnoj vrsti, samo je pitanje koliko još dugo planira igrati za Urugvaj.

Kopirati
Drag cursor here to close