Copa del Rey

Messi spreman za El Clasico: Večeras Real gostuje na Campu Nou

Real u prvenstvu za Barcelonom zaostaje osam bodova i sve dalje su od naslova prvaka, a uz to Katalonci su posljednje četiri godine osvajali Kup kralja. ‘Kraljevski klub’ je posljednji put slavio u tom natjecanju 2014. godine.
Sport / Nogomet | 06. 02. 2019. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako je Trener Barcelone Ernesto Valverde riješio je misterij oko (ne)nastupa Lionela Messija (31) u večerašnjem polufinalu španjolskog Kupa između Barcelone i Real Madrida u prvoj utakmici na Camp Nou, javlja madridski AS.

Argentinac je, navode Španjolci, donekle zaliječio bol u aduktoru, odnosno ozljedu iz subotnjeg prvenstvenog dvoboja s Valencijom u kojem je postigao dva pogotka, te će predvodit svoju momčad. Samo se još ne zna hoće li Messi startati od prve minute ili će ući s klupe.

Foto: Diario AS / Još jedan El Clasico, još jedan nogometni spektakl

Što se tiče Ousmane Dembéléa, on je otpao za utakmicu zbog uganuća desnog gležnja. Messi u ponedjeljak nije trenirao s momčadi, nego je radio u teretani. No, u utorak je trenirao.

“Najvažnije je ono što vam igrač kaže, je li spreman ili nije. Bez obzira što pokažu liječničke pretrage, ako se igrač ne osjeća spremnim, morate ga izostaviti”, izjavio je Barcelonin trener Valverde na konferenciji za medije uoči “El Clasica”.

S Messijem u momčadi, Barcelona je poprimila one najjače obrise, iako nogometaši Barce već znaju kako je to slaviti protiv Reala ove sezone bez Messija (5-1).

Real u prvenstvu za Barcelonom zaostaje osam bodova i sve dalje su od naslova prvaka, a uz to Katalonci su posljednje četiri godine osvajali Kup kralja. ‘Kraljevski klub’ je posljednji put slavio u tom natjecanju 2014. godine, kad je u finalu nadigrao Barcelonu s 2-1.

Očekuje se da će u početnoj postavi Barcelone biti Ivan Rakitić te da će, s druge strane, Realovu momčad predvoditi kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Barcelona bi trebala zaigrati u sljedećem sastavu: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Arthur; Messi, Suarez, Coutinho.

Real bi trebao istrčati u sastavu: Navas; Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos; Bale, Benzema, Vinicius Junior.

Kopirati
Drag cursor here to close