Liga prvaka

Messi ''probio led'', Bayern putuje na izlet u Istanbul

U prvom susretu za Barcu je zabio Lionel Messi kojem je trebalo čak 730 minuta igre kako bi zatresao mrežu protiv kluba sa Stamford Bridgea.
Sport / Nogomet | 13. 03. 2018. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uzvratne susrete osmine finala Lige prvaka u srijedu će zaključiti Barcelona i Chelsea, te Bešiktaš i Bayern nakon čega ćemo znati svih osam putnika u četvrtfinale elitnog nogometnog natjecanja ''Starog kontinenta''.

Bayern je munchenskom pobjedom 5-0 već osigurao prolaz, a prednosti ima i Barcelona koja je na Stamford Bridgeu odigrala 1-1 protiv Chelsea.

Međutim, Katalonci moraju biti oprezni jer londonski ''Bluesi'' posljednjih godina igraju sjajno na Camp Nou. Na zadnja četiri gostovanja Chelsea je u Barceloni izvukao četiri remija, piše Hina.

''Chelsea je opasan protivnik, posebno u obrani. Engleski sastav ima homogenu ekipu. Nadam se da ćemo biti na razini i proći dalje,'' kazao je Barcin strateg Ernesto Valverde.

Za navijače katalonskog velikana najvažnije je pitanje hoće li se oporaviti kapetan Andreas Iniesta koji ima problema sa zadnjom ložom. Ova ozljeda dovodi Valverdea u neugodnu situaciju jer Philippe Coutinho nema pravo nastupa u Ligi prvaka, pa će vezni red Barce u uzvratu biti osjetno slabiji.

''Nemamo nikoga sličnog, jer Iniesta je jedinstven, ali postoje igrači koji mogu igrati u sličnoj ulozi kao Denis Suarez, Andre Gomes...,'' kazao je Valverde. ''Imamo nekoliko mogućnosti, vidjet ćemo,'' dodao je.

U prvom susretu za Barcu je zabio Lionel Messi kojem je trebalo čak 730 minuta igre kako bi zatresao mrežu protiv kluba sa Stamford Bridgea. Argentinski majstor je u europskim kupovima igrao protiv 37 klubova i protiv šest nije zabio pogodak (Atletico Madrid, Benfica, Inter, Liverpool, Rubin Kazan, Udinese). Na ovom popisu bio je i Chelsea, piše Hina.

Barca i Chelsea do sada su igrali međusobno 13 puta. Chelsea je ostvario četiri pobjede, Barca tri, a šest susreta je završilo bez pobjednika uz razliku pogodaka 19-19. Međutim, što se tiče nokaut faze, Barcelona je imala više uspjeha. Tri puta su slavili Katalonci, a dva puta 'Bluesi'.

U posljednjem međusobnom srazu, 2012. slavili su Englezi u polufinalu, a zatim su u finalu osvojili svoj jedini europski naslov protiv Bayerna.

"Nadam se da ćemo ponoviti igru iz prve utakmice. No, moramo zabiti na Camp Nou ukoliko želimo dalje," kazao je menadžer 'Bluesa' Antonio Conte. Talijanski stručnjak nije želio otkriti hoće li zaigrati s Edenom Hazardom kao 'lažnom devetkom' ili će u 'vatru' gurnuti prave napadača Alvara Moratu ili Oliviera Girouda.

"Bez obzira tko zaigrao, Hazard, Morata ili Giroud, naši napadači moraju biti spremni na žrtvu," dodao je talijanski stručnjak.

Barci je ovo 14. uzastopni nastup u osmini finala LP, a u dosadašnjih 13 samo dva puta nije prošla dalje i to oba puta od engleskih klubova. Od Chelsea 2005. i dvije godine kasnije od Liverpoola.

"U Barcelonu putujemo s mnogo samopouzdanja. Prva utakmica je pokazala da možemo zaustaviti njihov stroj," dodao je kapetan Garry Cahill. Kod Chelsea neće biti ozlijeđenih Davida Luiza i Rossa Barkleyja, a upitan je i nastup Antonia Rudigera, piše Hina.

Drugi susret bit će čista formalnost. Bayern u Istanbul dolazi na izlet nakon što je u Munchenu pobijedio Bešiktaš 5-0. Domagoj Vida sigurno propušta utakmicu jer je u prvom susretu zaradio crveni karton.

Bešiktaš je postao prvi turski sastav koji se u osminu finala plasirao kao pobjednik skupine, a natjecanje po skupinama je završio bez poraza. No, njegova europska priča završava u srijedu.

"Želimo se dostojno oprostiti od Europe, to je naša dužnost prema navijačima" poručio je trener turskog sastava Senol Gubnes, ali i dodao: "Naš prioritet je sada prvenstvo."

Bayern će u Istanbulu biti bez Corentina Tolissoa, Kingsleya Comana, Arjena Robbena i Manuela Neuera, a upitan je i nastup Roberta Lewandowskog kojem prijeti opasnost da zbog žutih kartona propusti prvi susret četvrtfinala Lige prvaka.

Do sada su igrali tri puta međusobno i Bayern ima tri pobjede uz razliku pogodaka 9-0.

Kopirati
Drag cursor here to close