Ma, BoGatti?

Messi ne može biti kao CR7 i Pele ako ne promijeni klub

"Messi se neće moći usporediti Cristianom Ronaldom, Maradonom ili Peleom sve dok se ne dokaže u još nekom klubu osim Barcelone", kazao je Hugo Gatti.
Sport / Nogomet | 01. 11. 2019. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Debata o tome tko je bolji, Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo i dalje traje i vjerojatno nikada neće dobiti svoj konačni zaključak.

Jednostavno, oni koji više vole Cristiana Ronalda smatraju Portugalca boljim bez obzira na sve, a takav je slučaj i sa ljubiteljima lika i djela Lionela Messija.

Ipak, tu su i dalje oni koji preporučuju jednom ili drugom šta trebaju učiniti žele li pobijediti u utrci za epitet najboljeg.

Javio se sada i legendarni argentinski čuvar mreže, Hugo Gatti koji je svojevremeno branio boje najvećih rivala u Argentini, Rivera i Boce (za Bocu je skupio blizu 400 nastupa), ali i Gimnasije iz La Plate.

"Messi se neće moći usporediti Cristianom Ronaldom, Maradonom ili Peleom sve dok se ne dokaže u još nekom klubu osim Barcelone. Dok on igra kod kuće, gdje je navikao i gdje mu je udobno, Ronaldo se otisnuo u najveći svjetski klub", istaknuo je Gatti, pa nastavio:

"Messi mora skupiti petlju i krenut tim putem, u Real, da pokaže da može uspjeti i negdje drugo. U suprotnom, bit će samo jedan u moru igrača".

"Možda zvuči kao da sam protivnik Argentine, ali Messi se mora dokazati u velikim utakmicama, a ne samo kada ima komfor. Messi dobro igra kada ga puste da dobro igra. Jako je lako kada igra na omiljenom mjestu", poručio je danas 75-godišnji Gatti i dodao:

"Neka igra u Ligi prvaka i na Svjetskom prvenstvu, u suprotnom će uvijek ostati samo jedan od mnogih. Kada bude igrao tamo moći će se boriti sa Cruijffom, Maradonom i Peleom".

Naravno, drugo je pitanje koliko je Hugo 'Loco' Gatti relevantan govoriti o Leu Messiju.

On je vrlo rano dobio svoj nadimak 'Luđak' (Loco), a mnogi smatraju kako ga na ovakve nastupe u javnosti tjeraju njegovi mentalni problemi, što mediji rado iskoriste.

Vječita težnja Argentinaca da maštaju o Maradoni u mnogome je Messija stavila u drugi plan u odnosu na također čudesnog Malog zelenog.

Međutim, dok je Maradona neusporedivo veće božanstvo u svojoj domovini, Messi je među nogometnim stručnjacima u istome rangu s njim i Peleom.

Maradona je imao generaciju Gauchosa s kojom je postao svjetski prvak, dok se to Messiju nije posrećilo, premda ni njegova generacija, s di Marijom, Higuianom i ostalima nije bila bez šansi, ali dalje od drugog mjesta na svijetu nisu dobacili.

U klupskom nogometu Maradona u usporedbi s Messijem nije praktično lik iz iste serije, a što se tiče načina života, čini se kako Maradona nikad ne bi trebao biti uzorom Argentinskim klincima. Messi pak vodi miran obiteljski život i gotovo da nikad nije popio čašicu jačeg likera.

Što se tiče Huga Gattija, većina će se složiti kako on nikada nije smatran igračem koji bi trebao biti shvaćen ozbiljno.

Osim toga, kao što sada 'rastura' Messija, to isto ranije je znao raditi Maradoni. Primjerice, svojedobno je za Maradonu kazao kako je 'debeljuškast', što mu ovaj nikad nije oprostio.

Ne samo da mu nije oprostio, nego ga je neposredno potom ušutkao za sva vremena, zabivši mu četiri gola na utakmici između Argentinosa i Boce, za koju je Gatti branio.

Da Loco Gatti je u svojoj opservaciji o Messiju ipak pretjerao svjedoči činjenica da peterostrukog osvajača Zlatne lopte uspoređuje s Angelom Di Marijom. A to doista nema puno smisla.

Kopirati
Drag cursor here to close