Kako je tko glasovao?

Messi ignorirao Lewandowskog i Ronalda

Glasovali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari, te navijači, a Lewandowski je slavio ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2020. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljski napadač Robert Lewandowski (32) u četvrtak je proglašen najboljim nogometašem svijeta za 2020. godinu u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Glasovali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari, te navijači, a Lewandowski je slavio ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Poljski napadač je u sezoni 2019/2020. u dresu Bayerna odigrao 47 utakmica u kojima je postigao 55 pogodaka i upisao 10 asistencija osvojivši Ligu prvaka, Bundesligu, njemački Kup, njemački Superkup, te europski Superkup.

FIFA je objavila kako je tko glasovao, a primjerice kapetan argentinske reprezentacije Lionel Messi za najboljeg nogometaša godine izabrao je Brazilca Neymara. Na drugo mjesto je uvrstio Francuza Kyliana Mbappea, dok je Lewandowskog uvrstio na treće mjesto. Zanimljivo, Messi je u potpunosti ignorirao Cristiana Ronalda.

Portugalac je na prvo mjesto uvrstio Lewandowskog ispred Messija i Mbappea, dok je naš Luka Modrić najboljim proglasio Lewandowskog ispred klupskog suigrača Sergia Ramosa i napadača Liverpoola Mohameda Salaha.

Lewandowski je pak na prvo mjesto uvrstio klupskog suigrača Thiago Alcantaru, na drugo Neymara, a na treće mjesto Belgijanca Kevina De Bruynea.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najviše glasova dodijelio je poljskom napadaču, na drugo mjesto je uvrstio Mohameda Salaha, a treći je Kylian Mbappe, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close