Argentina

Messi: Do početka SP-a moramo popraviti igru

Argentinski majstor je svjestan kako će Mundijal u Rusiji biti njegova možda i posljednja prilika da postane svjetski prvak
Sport / Nogomet | 07. 12. 2017. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan argentinske nogometne reprezentacije Lionel Messi smatra kako reprezentacija mora bitno popraviti igru ukoliko u Rusiji želi osvojiti svjetsku krunu.

Argentinski majstor je svjestan kako će Mundijal u Rusiji biti njegova možda i posljednja prilika da postane svjetski prvak i tako ušutka kritičare koji tvrde da nije najveći jer u dresu 'Gauča' nije osvojio ništa. Argentina će svoj put do krune započeti protiv Islanda, potom slijedi ogled protiv Hrvatske, a u zadnjem kolu natjecanja po skupinama slijedi Island, prenosi Hina.

Argentina je korak do svjetske krune bila u Brazilu 2014. godine, ali je izgubila u finalu od Njemačke. Od tada su Argentinci promijenili tri izbornika i tek su u zadnjem kolu kvalifikacija izvadili vizu za Rusiju. Nakon poraza u finalu posljednjeg SP-a Alejandro Sabella je napustio kormilo i naslijedio ga je Gerardo Tata Martino.

Tata je trajao dvije godine, a nakon poraza u finalu Copa America i on je dobio otkaz. Priliku je dobio Edgardo Bauza, ali niti on se nije proslavio. 'Gauči' su pod njegovim vodstvom u osam susreta upisali smo tri pobjede i ugrozili plasman na World Cup. Messi je tada tražio od saveza da reprezentaciju preuzme Jorge Sampaoli s kojim su Messi i društvo jedva izborili plasman u Rusiju.

"Tijekom kvalifikacija smo imali mnogo problema, ali imali smo i dobrih trenutaka. Međutim, do svjetskog prvenstva moramo popraviti svoju igru ukoliko želimo biti svjetski prvaci," kazao je Messi u razgovoru za TyC Sports.

Messi smatra kako su 'Gauči' na dobrom putu, ali i kako su u ovom trenutku Brazil, Njemačka, Francuska i Španjolska bolji.

Messi je za reprezentaciju debitirao u kolovozu 2005. u prijateljskom susretu protiv Mađarske. U igru je ušao u 63. minuti, a izašao dvije minute kasnije zbog crvenog kartona kojeg je dobio zbog udaranja protivnika. Kao da je taj trenutak naznačio muku koju će godinama prolaziti u najdražem dresu. Messi je s reprezentacijom igrao tri velika finala i sva tri je izgubio. Od Njemačke u finalu svjetskog prvenstva (2014), te od Čilea dva puta u finalima Copa Americe (2015, 2016). Zbog toga njegovi kritičari tvrde da nije najbolji nogometaš svih vremena jer nije osvojio niti jedno veliko natjecanje, prenosi Hina.

"Ne želim se vraćati na te poraze, ali barem dva od ta tri finala smo trebali dobiti. Bili smo bolji i bliži pobjedi, imali smo svoje prilike, ali ih nismo iskoristili," dodao je.

U to vrijeme Messi i njegovi suigrači su imali burne odnose s argentinskim medijima koje su jedno vrijeme bojkotirali zbog čestih kritika, ali informacije o tome da je Ezequiel Lavezzi navodno, pušio marihuanu u trening kampu. Messi smatra kako su medijski napadi i kritike stvorili strah u momčadi.

"Kritike su prelazile sve granice i postale su osobne," kazao je Messi, dodavši: "Osjećamo gorčinu jer znamo što slijedi ako stvari neće krenuti dobro po nas. Ljudi traže rezultat, a ako ga nema onda žele vidjeti svježu krv," zaključio je jedan od najboljih nogometaša svih vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close