BiH protiv Portugala

Menalo: Cijele su nam kvalifikacije stale u ovu jednu utakmicu

Mladu reprezentaciju BiH očekuje odlučujući susret protiv Portugala u kvalifikacijama za Euro 2019.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2018. u 17:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo još dva treninga, koja će odraditi tijekom subote, preostala su izborniku Vinku Marinoviću i njegovom stručnom stožeru mlade bh. reprezentacije da pripreme ekipu za odlučujući susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2019. godine (U-21) u utorak u gostima protiv Portugala.

''Prije početka kvalifikacija, Portugal je bio najveći favorit skupine i to je i sada. Međutim, mi smo njih dobili u prvoj utakmici i ne vidim zašto to ne bi ponovili i ovog puta. Cijele su nam kvalifikacije stale u ovu jednu utakmicu i ako pobijedimo bit ću zadovoljan'', kazao je Luka Menalo, koji je istaknuo kako Portugal rijetko gubi kući, ali je Rumunjska prošlog mjeseca pokazala da je i to moguće.

Puno će ovisiti i od raspoloženja bh. napadača Ermedina Demirovića i Hamze Čatakovića, kojima se u konkurenciji za tu utakmicu priključio Aldin Turkeš.

''Znamo svi tko je Portugal, individualno najjača ekipa u skupini. Ali, nogomet je timski sport i vidjet ćemo šta će se dogoditi. Super smo odigrali ove kvalifikacije i ostala nam je još ova jedna utakmica da pobjedimo i izborimo dodatno kvalifikacije'', kazao je Čataković, koji je istaknuo kako je lijepo postizati pogotke za reprezentaciju te da se nada da će pogoditi i u utorak u Madeiri.

Trener vratara Denimir Milkanović istaknuo je dobru atmosferu u momčadi i rad proteklih pet dana te podsjetio kako su Portugalci sinoć, mada su nekoliko igrača bili poštedili, s uvjerljivih 9:0 dobili prijateljski susret.

''Uradili smo sve što smo planirali. Svi znate tko je i kako igra Portugal, ali mi smo i u prvoj utakmici pokazali da možemo igrati s njima. Utakmicu koja i njima i nama znači sve u kvalifikacijama dočekujemo spremni'', podvukao je Milkanović, koji je najavio kako u utakmici gdje samo pobjeda ''igra'' objema ekipama, mi imamo priliku.

''Mi ionako ne znamo taktizirati. Imamo svoj model igre, napadački, od kojeg ne odustajemo, jer smo tim modelom postigli jako puno pogodaka u ovim kvalifikacijama'', podsjetio je Milkanović.

Osim Nihada Mujakića, koji je ozlijeđen i koji je odmah nakon okupljanja otišao kući te je umjesto njega stigao Matej Rodin, stručni stožer bh. tima nema problema s ozljedama.

Kopirati
Drag cursor here to close