Zabrana vršenja dužnosti

Međunarodni sud smanjio kaznu Michelu Platiniju

Sport / Nogomet | 09. 05. 2016. u 09:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) smanjio je kaznu predsjedniku Europske nogometne organizacije (UEFA) Michelu Platiniju sa šest na četiri godine zabrane vršenja svih dužnosti u nogometu.

CAS je danas priopćio odluku po žalbi Platinija na šestogodišnju suspenziju izrečenu ranije od strane Etičnog odbora Svjetske nogometne asocijacije (FIFA), javlja Anadolija.

Platini i Joseph Sepp Blatter, bivši predsjednik FIFA-e suspendirani su na po šest godina zbog "nelojalne uplate" od dva milijuna švicarskih franaka. Novac je legao 2011. godine na Platinijev račun, a transakciju je odobrio Blatter, uz obrazloženje da su imali usmeni dogovor da ga plati za posao savjetnika od 1999. do 2002. godine.

I Platiniju i Blatteru, koji negiraju krivicu za malverzaciju, Žalbeno povjerenstvo FIFA-e ublažilo je prvobitnu suspenziju od osam godina, smanjivši je na šest.

Platini je od CAS-a u Lozani tražio da potpuno ukine njegovu suspenziju, ali je dobio smanjenje suspenzije sa šest na četiri godine. Shodno tome, prema najavama iz UEFA-e u rujnu će se održati predsjednički izbori u kontinentalnoj nogometnoj asocijaciji, kako bi se popunilo upražnjeno Platinijevo mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close