Nogomet za prijateljstvo

Narukvice prijateljstva razmijenjene u Sarajevu i Banja Luci

Sport / Nogomet | 25. 04. 2019. u 20:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudionice i sudionici međunarodnog nogometnog događaja STEP UP i njihovi domaćini i organizatori iz Škole fudbala Respekt, među kojima i veleposlanice Bosne i Hercegovine u projektu Nogomet za prijateljstvo Anja Gačić i Lejla Salihović, razmijenili su Narukvice prijateljstva povodom Dana nogometa i prijateljstva.

Foto: PR / Anja Gačić i Lejla Salihović

Istovremeno, Stojan Vranješ, nogometaš banjalučkog Borca i Slavko Roguljić, mladi golman Sport Teama i jedan od četvero mladih veleposlanika projekta 'Nogomet za prijateljstvo iz Bosne i Hercegovine', razmijenili su Narukvice prijateljstva na Borčevom stadionu u Banja Luci.

''Za nas je ova svečanost razmjene narukvica simbolično zaokružila dvodnevne razgovore o značaju nogometa i sporta uopće za razvoj i napredak svakog djeteta. Sedam timova, iz pet zemalja sudjelovalo je u radu simpozija, bili su s nama na premijeri dokumentarnog filma Škola fudbala Respekt i igralo turnir za koji sigurno mogu reći da je bio turnir nogometa i prijateljstva tako da je ovo baš savršen način da našu manifestaciju dovedemo do završnice'', rekao je Emir Hujdur, osnivač Škole fudbala Respekt. 

 Foto: PR / Stojan Vranješ, nogometaš banjolučkog Borca i Slavko Roguljić, mladi golman Sport Teama

Anja i Lejla prve su razmijenile narukvice a potom i sve druge sudionice turnira, a svoje narukvice su poželjeli i članovi stručnih timova, suci i treneri u KSC Ilidža.

"Slavku želim da svoj grad, državu i klub predstavlja u najboljem svjetlu. Vrlo važno je da ovaj mladi momak iz Banja Luke ima priliku da sudjeluje u projektu "Nogomet za prijateljstvo" i to je plus i za njegov klub i za sve nas u Banja Luci. Uvjeren sam da će nas u Madridu predstavljati kako dolikuje. U nogometu je jako bitan fair-play i prijateljstvo, ja sam kroz nogomet stekao mnogo prijatelja i Slavku želim da stiče nove prijatelje i da uživa u nogometu", rekao je Stojan Vranješ, nogometaš Borca iz Banja Luke.

"Iznenadio sam se kada sam od sve djece ja izabran da idem u Madrid. Uzbuđen sam što ćemo gledati finale Lige prvaka, ali isto tako se radujem i druženju i treninzima sa djecom iz cijelog svijeta. Drago mi je što ću upoznati nove prijatelje, siguran sam da će biti lijepo  zabavno i jedva čekam put u Madrid", rekao je Slavko.

Uz sudjelovanje više od 40.000 poklonika – djece-veleposlanika projekta, mladih nogometaša, proslavljenih reprezentativaca, sportskih asova i trenera, državnih dužnosnika i predstavnika medija – ''Međunarodni dan nogometa i prijateljstva'' obilježen je kroz više od 200 različitih događaja organiziranim ovim povodom.

Međunarodni dan nogometa i prijateljstva

''Međunarodni dan nogometa i prijateljstva'' osnovan je 2014. kao jedna od nosećih programskih aktivnosti projekta ''Nogomet za prijateljstvo''.

Razmjenom ''Narukvica prijateljstva'' tradicionalno počinje serija sportskih i društveno-angažiranih aktivnosti sudionika projekta svih generacija, poput prijateljskih nogometnih utakmica u klubovima i savezima, kreativnih radionica u školama i sportskim akademijama, susreta s nogometnim i sportskim asovima i legendama, javnih otvorenih sati i druženja s poznatim osobama i dužnosnicima iz oblasti sporta, kulture i javne scene.

Završne aktivnosti ovogodišnjeg projekta ''Nogomet za prijateljstvo'' bit će priređene u Madridu, u vrijeme održavanja finalnog meča UEFA Lige prvaka, od 28. svibnja do 2. lipnja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close