Juve s praznim puškama

Maurizio Sarri: Moji igrači ne razumiju osnove nogometa!

"Ne znam zašto ne mogu natjerati igrače da razumiju važnost brze predaje lopte. To su osnove nogometa. Nastavit ćemo raditi na tome i prije ili kasnije ovaj koncept će im ući u glavu".
Sport / Nogomet | 27. 02. 2020. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Goal.com / Maurizio Sarri, trener Juventusa

Otkad je stigao trener Maurizio Sarri, puno toga je krenulo naopako za Juventus. U Serie A nikad u posljednjih osam godina nisu bili bliže tomu da im izmakne Scudetto, a sad su stvari nizbrdo krenule i u Ligi prvaka jer su u prvom susretu osmine finala Lige prvaka poraženi u Lyonu 1:0.

"Ne znam zašto ne mogu natjerati igrače da razumiju važnost brze predaje lopte. To su osnove nogometa. Nastavit ćemo raditi na tome i prije ili kasnije ovaj koncept će im ući u glavu. Jučer smo imali trening, lopta se kretala dvostruko brže nego u utakmici", rekao je nakon utakmice u Lyonu ljutiti Sarri, koji nikako da uspostavi kemiju sa svlačionicom.

"U posljednje vrijeme previše stvari radimo suprotno u odnosu na teninge. Kada je lopta spora onda gubite svoj položaj, dozvoljavate protivniku da vas zatvori, bude agresivan i uzme vam loptu. Ne mislim ni da je Lyonov pritisak bio toliko snažan, samo smo se polako kretali po terenu, nikada nismo mijenjali tempo. Kada to činite, male su šanse da ćete učiniti bilo što na terenu".

Ako želi u četvrtfinale, Juve će u Torinu morati pobijedili Lyon sa dva gola razike. Pritom moraju dobro paziti da ne prime neki gol na domaćem terenu.

Ronaldo već čitavu vječnost bez gola iz slobodnjaka

Foto: Getty Images / Tipična poza Cristiana Ronalda kad mu ne ide

Očito je kako Stara Dama ne izgleda dobro ni u domaćem prvenstvu ni u Europi, a iako je Ronaldo u odličnoj golgeterskoj formi, jedan segment njegove igre je katastrofalan, a to su slobodni udarci.

Protiv Lyona je došao do 25. uzastopnog neuspješnog šuta na gol iz slobodnjaka u Ligi prvaka. Kad se pak gledaju sva natjecanja, Ronaldo nije pogodio posljednjih 38 slobodnih udaraca.

Možda je vrijeme da prepusti tu odgovornost nekome od suigrača.

Kopirati
Drag cursor here to close