Džeko dobiva pojačanje?

Matthäus: Gotze nije dovoljno brz za Bundesligu, neka proba u Serie A

O Götzeu se već neko vrijeme piše u kontekstu igrača koji su ''već sada bivši'', a budući da mu ovog ljeta ističe ugovor, on će se moći priključiti bilo kojoj momčadi koja mu bude spremna ponuditi onakve uvjete koji njega zadovoljavaju.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2020. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Karijera Marija Götzea krenula je nizbrdo nakon prelaska u Bayern

Jedan od najvećih njemačkih nogometaša svih vremena, Lothar Matthäus, bio je poprilično grub prema Mariju Götzeu, ofenzivnom veznjaku Borussije Dortmund koji ovog ljeta definitivno napušta Signal Iduna Park.

Ove sezone vidjeli smo drastičan pad u formi povremenog (ili bivšeg) reprezentativca Njemačke koji je planetarnu slavu doživio zabivši pogodak u finalu SP-a 2014. godine s kojim je njegova reprezentacije u konačnici stigla do naslova prvaka.

O Götzeu se već neko vrijeme piše u kontekstu igrača koji su ''već sada bivši'', a budući da mu ovog ljeta ističe ugovor, on će se moći priključiti bilo kojoj momčadi koja mu bude spremna ponuditi onakve uvjete koji njega zadovoljavaju te mu prezentirati projekt koji njega zanima.

"Pretpostavljam da je njegovo vrijeme u BVB-u došlo do kraja. Iznenadilo bi me ako bi se on i klub dogovorili oko nastavka suradnje. Način na koji on igra nogomet ne odgovara zahtjevima modernih trenera, a povrh svega nedostaje mu brzina da bi bio u konkurenciji za prvu momčad, kako BVB-a, tako i bilo kojeg vrhunskog kluba“, ističe 59-godišnjak.

''On si mora pronaći klub u kojem će njegov budući trener graditi igru oko njega. Meni se čini da je Seria A dobar izbor za njega, tamo bi trebao probati ići. Njemu odgovara sporiji ritam utakmice“, zaključio je bivši osvajač Zlatne lopte.

Talijanski Corriere dello Sport piše kako je za Marija Götzea zainteresirana Roma. Sportski direktor Vučice Gianluca Petrachi ovih dana bi trebao razgovarati s njemačkim igračem, a pretpostavlja se da plaću od osam milijuna eura, kakvu trenutačno ima, Petrachi neće ponuditi Götzeu.

U ovome trenutku se Nijemcu ne ide u SAD, a još manje u Kinu, piše Bild, tako da bi Serie A bilo idealno rješenje.

Kopirati
Drag cursor here to close