Trener gabelskog premijerligaša

Mato Neretljak: Kvaliteta igrača GOŠK-a nije upitna

''Nema smisla pričati o tome što mi treba jer ono što imamo je naše najbolje i od tih igrača ću nastojati izvući maksimum'', kaže Neretljak.
Sport / Nogomet | 15. 10. 2018. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije 13 kola Premijer lige gabelski GOŠK je na pretposljednjoj, 11. poziciji ljestvice, ali sa samo 3 boda zaostatka spram osmoplasirane Mladosti.

Jasno je da su Lavovi u igri za ostanak u društvu najboljih, ali isto tako i da će se ove sezone s postojećim igračkim kadrom dosta teže izvući nego su to napravili prošle.

Ipak novi trener Mato Neretljak ističe da je uvijek veliki optimist te da ne želi propitivati kvalitetu momčadi u ovom trenutku. Sad to jednostavno neće donijeti ništa.

''Nema smisla pričati o tome što mi treba jer ono što imamo je naše najbolje i od tih igrača ću nastojati izvući maksimum'', kaže Neretljak za Dnevni list.

''Sad imam solidan uvid u momčad poslije tri utakmice i posljednjeg tjedna rada gdje sam stalno bio s igračima. Mi nemamo kvalitetu ekipa iz gornjeg dijela ljestvice, a kad to nemaš, onda jednostavno moraš zajedništvom, borbenošću, agresivnošću i trkom to nadoknaditi. Ostaje nam da odigramo najbolje što možemo sljedećih šest kola, potom podvučemo crtu i vidimo što se može dovesti za dalje'', dodao je.

Istaknuo je poslije poraza od Zrinjskog (4:0) da igrači ne trebaju biti psihološki poljuljani, ipak su vikend prije izvukli tri boda protiv Željezničara na Grbavici.

''Zrinjski je završena priča, oni su korak ispred nas i ne trebamo se puno osvrtati na to. Moramo raditi, sad je puno lakše jer smo po cijeli dan na terenu zajedno, a to puno znači'', dodao je. 

Lavovi su tako prošli tjedan vježbali dva puta dnevno.

''Radili smo na otklanjanju pogreški i tjelesnoj spremi i to je ono što nam je potrebno za daljnji tijek natjecanja. Igrali smo i utakmicu između sebe. Od ponedjeljka krećemo u pripremu za utakmicu sa Zvijezdom koja nam je od iznimne važnosti, kazao je šef struke Gabeljana koji će, po trenutnom stanju, na raspolaganju imati kompletnu ekipu'', kaže šef struke sa Podavale.

Zvijezda-09 je domaćin u Ugljeviku i njihovi igrači će biti vrlo motivirani pobjedom pogurnuti Lavove na dno ljestvice.

''Naš protivinik je praktički lako pobijedio Slobodu u Tuzli prošlo kolo, orijentirali su se na kontra napade, iskoristili to i dali tri gola. Nije lako otići Slobodi i pobijediti u Tuzli, pogotovo s 3:0, tako da je to momčad koju će se sigurno nešto pitati jer i oni žele ostanak'', zaključio je Mato Neretljak za Dnevni list.

 

Sve je usmjereno na Ugljevik

GOŠK je u prvom dijelu kiksao protiv Zvijezde jer su s njima odigrali 2:2, a imali su ogroman broj prilika za puno bolji rezultat.

Poslije Zvijezde su domaćini Sarajevu, a onda idu Tuzla Cityju.

''Nama je svaka utakmica ista jer nam je svaki bod od iznimne važnosti tako da se osvrćemo samo na onu sljedeću. Tako nam je trenutno sve usmjereno na meč u Ugljeviku'', poručio je Neretljak.

Kopirati
Drag cursor here to close