Široki dočekuje Zrinjski

Matić za Bljesak uoči hercegovačkog derbija: Zbog ovakvih utakmica igramo nogomet

Široki Brijeg je ove sezone jedina momčad koja ima maksimalan učinak na domaćem terenu
Sport / Nogomet | 26. 10. 2017. u 20:06 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stadion Pecara u Širokom Brijegu bit će u nedjelju u 16.30 sati poprištem novog velikog hercegovačkog derbija između domaćina i mostarskog Zrinjskog. Riječ je o utakmici koja uvijek plijeni posebnom pozornošću u dva susjedna grada te diljem Hercegovine, a ovoga puta na poseban način jer se radi o dvoboju trenutačno dvije najbolje momčadi u državi.

Široki Brijeg je ove sezone jedina momčad koja ima maksimalan učinak na domaćem terenu. Momčad mladog i perspektivnog trenera Gorana Sablića neosvojivost svoje Pecare želi zadržati i nakon nedjeljnog derbija koji dočekuje na krilima šest vezanih pobjeda (4 u prvenstvu i 2 u kupu).

Postigao prvijenac za ''plavo-bijele''

Posljednju pobjedu ostvarili su u srijedu navečer na domaćem terenu protiv Viteza u osmini finala Kupa. U rutinskoj pobjedi (3:0) protiv srednjobosanskog premijerligaša posljednji pogodak djelo je Bernarda Matića, 23-godišnjeg obrambenog igrača koji je u 15. nastupu u plavo-bijelom dresu postigao svoj prvijenac.

''Prvenstveno sam zadovoljan kako se razvijam nakon duže stanke (nakon arbitraže sa Zagrebom više od pola godine nije igrao službene utakmice, nap. a.). Iz utakmice u utakmicu napredujem u igri i to se vidi na terenu. Samo trebam ovako nastaviti'', rekao je u razgovoru za Bljesak.info Bernardo Matić, koji je na početku sezone na Pecaru stigao na jednogodišnju posudbu iz hrvatskog prvaka Rijeke.

Upravo će ovaj defanzivni veznjak ili branič, ovisno koju mu ulogu trener namijeni, biti okosnica svoje momčadi u defanzivnim zadatcima, a u ofanzivnim vrebati priliku iz prekida u nedjeljnom hercegovačkom derbiju. Baš onako kako je to (u)činio u kup utakmici s Vitezom.

Eventualnom pobjedom idu na vrh

''Atmosfera je sjajna, odlično se radi i naši rezultati to potvrđuju. Veselim se hercegovačkom derbiju, zbog ovakvih utakmica igramo nogomet. Očekujem što bolju prezentaciju s naše strane i nadam se pobjedi'', poručio je Matić.

Eventualnom pobjedom njegova bi momčad zasjela na prvo mjesto prvenstvene ljestvice i time potvrdila najviše ambicije u ovoj sezoni. Iako s Pecare uvijek kao cilj ističu izlazak u Europu, nema sumnje kako, ako nastave s kvalitetnim igrama, ove sezone pretendiraju i na sami vrh.

''Naravno da ciljamo na prvo mjesto. No, idemo postupno, utakmicu po utakmicu. Ovo je tek početak, moramo nastaviti kvalitetno igrati i vjerovati u uspjeh. Ova momčad to sigurno može'', poručio je samozatajni i svojom igrom sve bolji Matić u razgovoru za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close