Nepravedno isključenje

Mateo Kovačić ušao u povijest FA kupa, ali na način kakav nikoga ne raduje

Mateo Kovačić neće po dobrome pamtiti finale FA kupa, njegov Chelsea je poražen od Arsenala 2:1, a on je isključen. Cijelu situaciju prokomentirao je i trener 'bluesa' Frank Lampard.
Sport / Nogomet | 02. 08. 2020. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: The Sun / Kovačić je šesti nogometaš koji je isključen u finalima FA kupa

Hrvatski veznjak krenuo je od prve minute, a u 72. minuti morao je ranije pod tuš, jer je zaradio drugi žuti karton poslije 'prekršaja' nad Xhakom.

No snimka pokazuje da kontakta nije bilo i da je Kovačić neopravdano isključen, a Chelsea time oštećen, jer je gol zaostatka morao loviti s igračem manje.

VAR se nije oglasio, jer ne bi bilo po pravilima, smije se koristiti samo kod izravnog crvenog kartona, ali ne i zbog druge opomene. Glupo, zar ne? Tako misli i trener Chelsea Frank Lampard.

'Molim vas, kakvo je to pravilo? Od prvog dana VAR-a postoji to pravilo da sudac ne može provjeriti drugi žuti karton. Netko je vrlo tvrdoglav kad to ne želi promijeniti. Ako već imamo VAR, ajmo ga onda maksimalno iskoristiti da donesemo prave odluke. Ovo nije imalo veze sa žutim kartonom', rekao je Lampard, prenosi Tportal.hr.

Inače, Kovačić je šesti nogometaš koji je isključen u finalima FA kupa. Ušao je u povijest na način na koji nije želio.

Podsjećamo, junak dvoboja bio je dvostruki strijelac Gabonac Pierre-Emerick Aubameyanga (28, 67), dok je strijelac za Chelsea bio Amerikanac Christian Pulišić (6).

Arsenalu je to rekordni 14. naslov u Kupu, u kojem su igrali također rekordnih 21 finale, dok je Chelsea ostao na 8 naslova, uz šest izgubljenih finala.

Kopirati
Drag cursor here to close