ŽNK Inter i ŽNK Posušje

Matea Galić hat-trickom održala Inter u mrtvoj utrci za naslov prvaka

U sljedećem kolu Inter je domaćin Troglavu, dok Brotnjo putuje za Bosasku Krupu.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2019. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Drugoj ženskoj ligi FBiH nastavljena je 'mrtva utrka' ŽNK Inter iz Posušja i ŽNK Brotnjo iz Čitluka, budući da su oba kluba u 10. kolu upisala pobjede.

U nedjelju je drugoplasirani Inter na gostujućem terenu protiv ŽNK Željezničar 2011 slavio sa 1:3. Osim velike i bitne pobjede, najupečatljiviji je bio hat-trick koji je ostvarila veznjakinja posuške momčadi, Matea Galić. 14-godišnja Posušanka je u samo 15 minuta postigla tri gola i riješila pitanje pobjednika.

Prvo je u 17. minuti uzela loptu kod aut-linije na jedno 40-tak metara od gola, predribala dvije igračice te prizemnim šutom sa 18 metara pogodila donji lijevi kut gola gostujuće vratarke Hodžić. Deset minuta kasnije Galić je precizna iz jedanaesterca, a potom u 32. minuti kompletira svoj hat-trick. Ovo joj je bio 11. prvenstveni pogodak ove sezone čime se dodatno učvrstila na vrhu ljestvice strijelaca.

Počasni pogodak za domaćina postigla je Ajla Memić u 61. minuti.

Brotnjo je slavilo na domaćem terenu protiv Troglava 2:1, tako da nas očekuje uzbudljiva završnica prvenstva, budući da je razmak između Čutlučanki i Posušanki samo dva boda, dva kola prije kraja.

U sljedećem kolu Inter je domaćin Troglavu, dok Brotnjo putuje za Bosasku Krupu.

Kopirati
Drag cursor here to close