Nova imena na Poljudu

Mario Stanić savjetnik, Ivan Kepčija novi sportski direktor Hajduka

Stanić je prilikom predstavljanja istaknuo kako je Hajduk je na prekretnici - hoće li nastaviti pratiti tržište ili će se okrenuti sebi, istaknuvši kako će "fokus biti omladinski pogon kluba".
Sport / Nogomet | 16. 12. 2019. u 19:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Stanić u ponedjeljak je službeno predstavljen kao savjetnik predsjednik Uprave Hajduka Marina Brbića za sportsku politiku, dok je novi sportski direktor splitskog kluba Ivan Kepčija.

 Iako se najavljivao da će u ponedjeljak biti odluka o treneru Hajduka Damiru Buriću predsjednik Brbić rekao da slijede razgovori s Burićem da bi se čula "njegova strana priče", a nakon  toga će uslijediti odluke. Brbić je rekao i kako dosad nije pregovarano ni s jednim drugim trenerom glede angažmana u  Hajduku.

 Stanić je prilikom predstavljanja istaknuo kako je Hajduk je na prekretnici - hoće li nastaviti pratiti tržište ili će se okrenuti sebi, istaknuvši kako će "fokus biti omladinski pogon kluba".

 "Volio bih biti dio Hajduka koji ne prati nogometnu modu nego je stvara i u tom kontekstu dat ću svoj maksimum. Nije lako biti igrač Hajduka, to su veliki pritisci, ali i veliki gušt. Ovdje je put od raja do pakla vrlo brz  i ne postoji nekakva vrsta čistilišta", kazao je Stanić, koji je dodao kako će biti nužno strpljenje i povjerenje.

 Odgovarajući na upit o stanju u Hrvatskom nogometnom savezu, Stanić to duga priča koja postavljena "na obrascima nakaradnosti".

 "Trenutno se ne bavim HNS-om ali ne možemo pobjeći od toga da je Hajduk dio HNS-a moja ideja je da se trenutno fokusiram na Hajduk, a sve ovo što se događa unutra HNS-a i ti novi vjetrovi koji pušu su još jedan dokaz da se tamo ništa nije promijenilo. Ima jako puno loših stvari unutar HNS-a, uplitanja politike, centralizacija, mistifikacija, a ja smatram da se kroz nogomet može društvo mijenjati na bolje", poručio je Stanić, koji je dodao on u pregovorima s dužnosnicima Hajduka inzistirao da zajedno s njim u klub u kao sportski direktor dođe Kepčija jer ima iskustvo koje može dati doprinos razvoju Hajduka.

 Kepčija je istaknuo kako je za njega privilegij ovaj angažman u Hajduku.

 "Pozvan sam i ove godine da odem održati predavanje u Real Madridu i predstavim svoje nogometno iskustvo u razvoju igrača, izboru trenera i strateškom planiranju momčadi", kazao je Kepčija koji je podsjetio kako je svoj nogometni angažman počeo kao trener u Americi, potom je bio angažiran u omladinskoj školi Dinama te kao stručnjak u Legiji iz Varšave.

Kopirati
Drag cursor here to close