Super Mario

Mario Gómez: Od nogometa se oprostio jedan od najboljih njemačkih strijelaca

Velikan njemačkog nogometa, peterostruki prvak države izravno se plasirao u elitni razred njemačkog nogometa za iduću sezonu, a u porazu od Darmstadta (1:3) ispratili su i jednu od legendi kluba.
Sport / Nogomet | 29. 06. 2020. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: DAZN / Mario Gomez na rukama suigrača pred praznim stadionom u Stuttgartu

Legenda njemačkog velikana Stuttgarta Mario Gomez odigrao je posljednju utakmicu u najdražem dresu, a oprostio se na dostojanstven način.

Stuttgart je u posljednjoj utakmici sezone u drugoj ligi izgubio kod kuće, no malo tko će previše tugovati zbog toga.

Taj je dan u ovom gradu na jugozapadu Njemačke bio obilježen pomiješanim emocijama.

Velikan njemačkog nogometa, peterostruki prvak države izravno se plasirao u elitni razred njemačkog nogometa za iduću sezonu, a u porazu od Darmstadta (1:3) ispratili su i jednu od legendi kluba.

Mario Gomez, vrhunski napadač, rasni strijelac i čovjek kojem klub mnogo duguje, oprostio se na najbolji mogući način.

Gomez je pogodio mrežu Darmstadta, odnosu u porazu 1:3 bio je jedini strijelac svoje momčadi. Za navijače i pristalice kluba bio je to ujedno razlog za tugu i za veselje. 

Veliko ime, koje je uz Samija Khediru, Timu Hildebranda, Marca Strellera, Cacaua i Thomasa Hitzlspergera, bilo glavni kotačić u osvajanju posljednjeg naslova u sezoni 2006/07., pogotkom u posljednjoj utakmici sezone odlazi u slavljeničkom raspoloženju.

U posljednje dvije sezone Gomez u Stuttgartu nije bio na razini iz svojih najboljih dana. Naravno, kako bi i bio, na leđima ima 34, muku je mučio s ozljedama i svojim mjestom u momčadi, ali za kraj je dao najbolje od sebe.

Šteta je što to, osim sa suigračima na terenu, nije imao s kime proslaviti, što se nije imao kome nakloniti na tribinama, što nije bilo nikoga da se na kraju krajeva, nakloni njemu.

S obzirom na sve što je dao, ne samo Stuttgartu, nego i njemačkom nogometu, njemačkoj reprezentaciji, ali i nogometu općenito, svakako je to zaslužio. 

Sin španjolskog gastarbajtera i Njemice

Mario Gómez García (Riedlingen, Njemačka, 10. srpnja 1985.) njemački je nogometaš španjolskog porijekla, nekadašnji napadač njemačke nogometne reprezentacije i igrač nekoliko klubova.

Mario Gómez je sin španjolskog useljenika iz Granade i majke Njemice.

Proglašen za najboljeg njemačkog igrača u Njemačkoj 2007. godine.

Gomez je prvakom Njemačke bio 2007. (Stuttgart), odnosno 2010. i 2013. (Bayern). Bio je i prvak Europe 2013. godine, također s Bayernom.

Nakon što je stekao ime i status u Stuttgartu (121 utakmica, 63 gola), prelazi 2009. godine u Bayern (115 utakmica, 75 pogodaka).

Gomez prelaskom u Fiorentinu 2013. godine počinje gubiti tlo pod nogama (odigrao je samo 29 utakmica u dvije sezone), a zadnju je sezonu bio na posudbi u Bešiktašu, gdje je u 33 utakmice zabio 26 golova.

On se 2016. godine vraća u Njemačku, gdje potpisuje za Wolfsburg, da bi se dvije godine kasnije vratio u svoj Stuttgart.

Za njemačku je reprezentaciju odigrao 78 utakmica i bio strijelac 31 gola.

Kopirati
Drag cursor here to close