Marinović: Zadovoljni smo, tek stvaramo ekipu

Na igračima je sada da nastave da rade u svojim klubovima, a mi ćemo ih pratiti", naglasio je Vinko Marinović
Sport / Nogomet | 20. 11. 2018. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon nastupa A reprezentacije BiH u Las Palmasu, svoju posljednju utakmicu u 2018. godini odigrala je i mlada reprezentacija koja je pod vodstvom izbornika Vinka Marinovića završila kvalifikacije za Europsko prvenstvo na trećem mjestu.

Iako su na kraju bili treći, mladi Zmajevi su do posljednjeg susreta bili u igri za baraž. Ciklus je završen, veliki broj igrača više nema pravo nastupa pa je Marinović prisiljen slagati novu ekipu za naredni ciklus.

Za prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana tako je pozvao 23 igrača koji su mlađi od 1998. godišta, a u odnosu na susret protiv Portugala koji je igran 16. listopada, u prvoj postavi je tek zaigrao Marijan Ćavar. Kako je i najavio, Marinović je pružio priliku svim igračima, u drugom poluvremenu je napravljeno deset izmjena. Nardin Mulahusejnović je bio strijelac prvog gola, Stipe Jurić drugog. Nakon utakmice, Marinović je istakao kako je cilj ispunjen.

"Zadovoljni smo utakmicom, pobjedom i odnosom reprezentativaca prema igri. Uspjeli smo odraditi ono što smo planirali za ovo okupljanje i to je najbitnije. Na igračima je sada da nastave da rade u svojim klubovima, a mi ćemo ih pratiti. U fazi obrane smo odigrali dosta dobro gdje smo protivniku dopustili možda jednu priliku. U fazi napada može i više, ali to tek treba da dođe na svoje. Tek stvaramo ekipu i vidjet ćemo još kako će to da zgleda", naglasio je Marinović.

Nardin Mulahusejnović je u susretu protiv Azerbejdžana dobio priliku od prve minute, ukazanu priliku je i više nego iskoristio s obzirom na postignuti gol.

"Drago mi je zbog gola i pobjede. Predstavili smo se u dobrom svjetlu iako još trebamo da se uigramo. Sretan sam što smo svi dobili šansu da se pokažemo i nadam se da smo opravdali povjerenje. Ova generacija želi da napravi iskorak i ode na veliko natjecanje", rekao je nakon utakmice napadač Maribora.

Kopirati
Drag cursor here to close