Kakav otac, takav sin

Marcos Llorente ozlijedio isto rame na istom stadionu gdje i njegov otac prije 29 godina

Taj je detalj s utakmice koja je inače završila neriješeno 2:2, podsjetio na ozljedu Francisca 'Paca' Llorentea, oca mladog Marcosa, na utakmici Reala protiv AC Milana 1989. godine u drugom kolu Lige prvaka Europe.
Sport / Nogomet | 12. 01. 2018. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Isti problem, isto rame - otac i sin Llorente, obojica na stadionu Santiago Bernabeu. Povijest kao da se ponovila nakon 29 godina.

Mladi i nadareni veznjak Reala Marcos Llorente je u srijedu na utakmici španjolskog Kupa kralja nezgodno pao nakon duela s jednim igračem Numancije i osjetio bol u ramenu. Taj je detalj s utakmice koja je inače završila neriješeno 2:2, podsjetio na ozljedu Francisca 'Paca' Llorentea, oca mladog Marcosa, na utakmici Reala protiv AC Milana 1989. godine u drugom kolu Lige prvaka Europe.

Nakon pada na travnjak, starijem Llorenteu je iskočilo rame, pružena mu je medicinska pomoć, rame namješteno i učvršćeno, te se ovaj srčani nogometaš nakon 11 minuta vratio u igru - s remenjem preko ruke i ramena!? Ostala je to jedna od onih folklornih slika kraljevskog kluba koje vječno svjedoče o požrtvovnosti nogometaša prema svome klubu.

Real je tada jurio zaostatak od 0:2 iz prve utakmice protiv Milana (kasnije pobjednika Lige prvaka u toj sezoni), ali stigli su na samo 1:0, golom Emilija Butraguena. Bilo je nedostatno za prolazak dalje, tako da je utakmica upamćena po 'Pacu' Llorenteu, koji je do kraja odigrao s jakim bolovima. Da bude još crnje po Real, nakon što se ozlijeđeni Llorente vratio na teren, crveni karton je dobio Sanchis. Kraljevski klub je praktično ostao s devetoricom na terenu, plus Llorente u zavojima.

Tako je momčad Johna Toshacka vrlo rano ispala iz natjecanja, ali za ''utjehu'' im ostaje da ih je izbacio kasniji pobjednik, tada vrlo jaki Milan s Maldinijem, Rijkaardom, Ancelottijem, Van Bastenom, Tassottijem, Baresijem, Costacurtom i drugim vodećim nogometašima toga vremena. Doduše, ni Real nije bio loš tih sezona, s Gordillom, Sanchisom, Hierrom, Ruggerijem, Butraguenom, Michelom, Berndom Schusterom, Hugom Sanchezom i još nekim igračima plemenita kova.

Nakon te ozljede ramena Llorente stariji je s terena izbivao mjesec dana. Koliko će dugo pauzirati njegov sin, znat će se ovih dana, nakon detaljne liječničke dijagnoze.

Kopirati
Drag cursor here to close