"Je**m ti majku"

Marco Reus: Igra kao Nijemac, psuje kao Balkanac!

Kako nije uspio ubaciti loptu kroz rupu, Reus je to popratio uzvikom "Je**m ti majku" i to vrlo sočno na jeziku kojeg razumiju svi od Vardara do Triglava.
Sport / Nogomet | 31. 12. 2018. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Marco Reus

Kapetan Borussije Dortmund Marco Reus, godinama je jedan od najboljih njemačkih nogometaša, reprezentativac svoje zemlje i Nijemac rođen u Dortmundu.

No, u trenucima ljutnje i frustracije, 'sjajno' se izražava na jeziku i na način koji je nama svima na "ovim prostorima" domaći teren.

Dokazao je to u reklami za Opel, koji je sponzor njegova kluba. Reus je svoju nogometnu vještinu trebao dokazati tako da s par metara udaljenosti pogodi "rašlje" na panou razvučenom kroz otvoreni gepek automobila.

Ali nije uspio ubaciti loptu kroz rupu, a to je popratio uzvikom "Je**m ti majku" i to vrlo sočno na jeziku kojeg razumiju svi od Vardara do Triglava.

Reus je to sigurno naučio od suigrača i trenera koji potiču iz krajeva u kojima se tako govori. Svlačionicu je u Dortmundu dijelio s Hrvatom Ivanom Perišićem te Srbima Nevenom Subotićem i Željkom Buvačem.

Općenito mnogi sportaši koji se nađu u klubovima s dečkima iz bivše Jugoslavije, ponajviše budu fascinirani raskošnim arsenalom najmaštovitijih i najbrutalnijih psovki koje u svakodnevnom govoru koriste ljudi na ovom prostoru.

Primjerice, košarkaš Ivica Zubac, Hercegovac u LA Lakersima, je po dolasku u Los Angeles ''finom'' govoru podučavao svog suigrača Larryja Nancea.

Na pitanje koja mu je najdraža riječ, Nance je kazao kako je to bez dvojbi ''šupak''.

“Moram reći – šupak. Zovem ga (Zupca) tako svaki dan i zabavljamo se na taj način. Do kraja godine ću znati sve psovke”, uz smijeh je rekao Nance.

Sličan ''studij'' našeg jezika imao je i Ganac Kwadwa Asamoaha, kojeg je Marcelo Brozović naučio ''pičkarati'' po naški, kao i slavni Kobe Bryant, kojem je Vlade Divac usadio ljubav prema ovdašnjim jezičnim specijalitetima.

Kopirati
Drag cursor here to close