Kraljevski klub

Marca se pozabavila krizom Reala: Apostrofirani su Modrić i Hazard

Uz neefikasnost, nestabilnost, Thibauta Courtoisa, loš ulazak u mečeve, ozljede, nesnalaženje novih igrača, neuigranost, porazan skor na domaćem terenu i Barcelonu koja se budi, istaknut je i Luka Modrić.
Sport / Nogomet | 21. 10. 2019. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Luka Modrić i Gareth Bale propuštaju još jednu utakmicu Reala

Pokolebani Real Madrid sutra navečer tražit će pobjedu protiv Galatasaraya u Istanbulu u okviru grupne faze Lige prvaka.

Trener Zinedine Zidane odlučio je ne voditi Luku Modrića, Garetha Balea i Lucasa Vazqueza, koji nisu dovoljno spremni nakon ozljede.

Trio nije mogao igrati ni u porazu u subotu navečer u gostima kod Real Mallorce, ali u momčad su se vratili Toni Kroos, Eden Hazard i Dani Carvajal, nakon što su također propustili Mallorcu.

Kroos je imao ozljedu, dok je Hazard propustio utakmicu kako bi prisustvovao rođenju svog četvrtog djeteta. Braniča Carvajala trener je jednostavno odmarao uoči presudne utakmice Galatasaray.

Najavljujući utakmicu Lige prvaka u Istanbulu, sportska platforma Marca, iznimno naklonjena Realu, piše i o razlozima loše igre Reala pod Zidaneom.

U ovome trenutku možda je poraz od Mallorce najmanji Realov problem. Na vrhu Primere ionako je bio zato što su Barcelona i Atletico loše ušli u sezonu, a ne zbog svojih sjajnih igara. Uostalom, od 11 utakmica u svim natjecanjima od početka sezone, Real je pobijedio na njih tek pet.

Činjenica je i da je kod Mallorce bio jako oslabljen, ali to nije isprika za poraz od kluba koji je prije pobjede nad Realom imao tek sedam bodova iz osam kola.

Marca, najčitaniji španjolski list, navodi "Deset razloga zašto je Real očajan".

Uz neefikasnost, nestabilnost, Thibauta Courtoisa, loš ulazak u mečeve, ozljede, nesnalaženje novih igrača, neuigranost, porazan skor na domaćem terenu i Barcelonu koja se budi, istaknut je i Luka Modrić.

"Sredina terena mjesto je na kojem se utakmice dobivaju i gube. I na kojem Real ima ogromne probleme zato što tamo nema dovoljno opcija. Modrić i Kroos tamo su nezamjenjivi, ali oni su dali svoje i na putu su prema dolje, dok Iscove igre pokazuju isto. James se jako trudi, ali nikako da pronađe pravu formu, što previše toga ostavlja na Casemirovim plećima. Fede Valverde tek treba pokazati da je vrijedan stalnog igranja", napisali su.

U jednom drugom tekstu Marca se bavi Edenom Hazardom. Naslov "Ovo je Hazardovo sad ili nikad" je vrlo indikativan, a očito je da su u Madridu duboko iznenađeni, a u velikoj mjeri i razočarani dosadašnjim blijedim učinkom belgijskog asa.

Od njega se očekuje da svojom kvalitetom bude jamac pobjede nad ekipom Galatasaraya, a Marca zaključuje kako je Real Hazarda i kupio radi ključnih utakmica kao što je ova u trećem kolu grupne faze Lige prvaka.

Kao što je poznato, Kraljevski klub je u prvom kolu glatko poražen od PSG-a (0:3), a u u drugoj je rundi jedva izvukao bod protiv Cluba Brugge.

Kiks protiv turskog prvaka u velikoj mjeri bi ugrozio njihov plasman u sljedeću fazu elitnog nogometnog natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close