Žrtva bombaškog napada

Marc Bartra iz Borussije Dortmund prešao u Betis

Odlaskom u Betis, Bartra na simboličan način zatvara ružno poglavlje svoje igračke karijere, nakon što je 11. travnja 2017. u bombaškom incidentu pretrpio težu ozljedu ruke, posljedice čega i danas nosi sa sobom.
Sport / Nogomet | 30. 01. 2018. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je otišao napadač i najbolji strijelac Pierre-Emerick Aubameyang (28), Borussiju Dortmund napustio je i španjolski srednji branič Marc Bartra (27).

Ovaj nekadašnji perspektivni nogometaš Barcelone, ostat će upamćen po nemilom događaju kada je na klupski autobus Borussije izvršen bombaški napad, a Bartra pritom pretrpio ozljedu ruke.

Katalonac ide u Betis Sevilla, trenutačno 13. plasirani klub LaLige.

„Marc Bartra je sjajan čovjek i vrhunski nogometaš. Nažalost, zbog kukavičkog bombaškog napada još uvijek su kod njega prisutni duboki šok i trauma. Zbog toga respektiramo njegovu želju da se vrati u svoju domovinu, kako bi pokušao sve ružno zaboraviti. S obzirom da osjećamo veliku dužnost prema Marcu, u pregovorima o odšteti išli smo prema najpovoljnijem rješenju", izjavio je predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke.

Odlaskom u Betis, Bartra na simboličan način zatvara ružno poglavlje svoje igračke karijere, nakon što je 11. travnja 2017. u bombaškom incidentu pretrpio težu ozljedu ruke, posljedice čega i danas nosi sa sobom.

Kao svjedok u sudskome procesu, Bartra je u ponedjeljak pred sudom kazao "još nisam uspio izići na kraj s tim napadom. Smrtno sam se uplašio za svoj život i zbog pomisli da nikad više neću vidjeti svoju obitelj".

Bartra je za osam milijuna eura 2016. godine iz Barcelone prešao u Borussiju iz Dortmunda, a za popularnog bundesligaša je nastupio 51 put, postigavši pet golova. Nakon dolaska trenera Petera Stoegera u Borussiju, Bartra je shvatio da minutaža s kojom može eventualno računati možda neće biti dovoljna kako bi uvjerio španjolskog izbornika Julena Lopeteguija da ga uvrsti u tim za Rusiju.

Španjolski mediji navode kako su transfer Bartre u Betis realizirali bivši proslavljeni nogometaši Carles Puyol i Ivan de la Pena, čija agencija zastupa nekoliko vrhunskih nogometaša.

Kopirati
Drag cursor here to close