Vratar koji je zaključao Barcin gol

Marc-Andre ter Stegen je golmanska verzija Lionela Messija

Nastavi li ter Stegen braniti u sadašnjoj formi, definitivno će osvojiti priznanje za najboljeg vratara, a zasigurno ni Barcelona u ovoj sezoni neće ostati bez trofeja.
Sport / Nogomet | 23. 11. 2017. u 19:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen jedan je od dvojice ključnih igrača katalonskog tima u ovoj sezoni, svjesni su toga ljudi u klubu, a s time se slažu i nogometni stručnjaci.

Ono što je Messi pred protivničkim golom, to je Nijemac na drugoj strani igrališta, odnosno pred vlastitim golom. Koliko god da je za Blaugranu značajna i nenadomjestiva igra i kvaliteta argentinskog čarobnjaka, toliko je važna i sigurnost ter Stegena na vratima.

Uvjerljivo vodstvo Barcelone u LaLigi, uz prednost od čak deset bodova u odnosu na primjerice Real, prolazak dalje u Champions League, zasluge su čitavoga tima, ali njih dvojice ponajviše. Vratar Barcelone je u 17 utakmica dva spomenuta natjecanja primio samo pet golova, a na čak 12 utakmica ostao je nesavladan.

Ne može se reći kako nije imao posla - suočio se sa 64 udarca, od čega je 54 zaustavio. Neke od njegovih obrana bile su uistinu spektakularne i tehnički savršene pa trenutačno gotovo da ne postoji nitko tko se neće složiti s ocjenom da je ter Stegen trenutačno najbolji vratar na svijetu.

Obrane ''neobranjivih'' udaraca, primjerice protiv Atletica Bilbao, Leganesa, Atletica Madrid, Eibara i Alavesa u LaLigi bile su ključne za osvajanje bodova.

Istu takvu vještinu ponovio je u sinoćnjem susretu s Juventusom u Torinu, kad je na samome kraju utakmice zaustavio precizan i oštar udarac Paula Dybale, sačuvavši rezultat 0:0, što je Barceloni bilo dovoljno za prolazak dalje kolo prije kraja.

Nastavi li ter Stegen braniti u sadašnjoj formi, definitivno će osvojiti priznanje za najboljeg vratara, a zasigurno ni Barcelona u ovoj sezoni neće ostati bez trofeja.

Kopirati
Drag cursor here to close