UEFA Europa League

Maraton penala: Villarreal osvojio Europa ligu, De Gea tragičar!

Villareal je pobjednik Europa lige nakon dramatičnog izvođenja jedanaesteraca! U regularnome dijelu susreta bilo je 1:1, a isti je rezultat glasio i nakon produžetaka. Vratar De Gea bio je tragičar Manchester Uniteda.
Sport / Nogomet | 27. 05. 2021. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pravog maratona jedanaesteraca, pošto je u jedanaestoj seriji zakazao vratar De Gea, kao izvođač za Manchester United, španjolski je Villarreal odvojio Europsku ligu.

Regularni dio utakmice završen je rezultatom 1:1, a isti je rezultat glasio i nakon produžetaka.

Villareal je poveo pogotkom sjajnog Gerarda Morena u 30. minuti, a na 1:1 poravnao je Edinson Cavani u 55. minuti utakmice.

Edinson Cavani postao je treći igrač u dobi od 34 godine ili više koji je zabio u velikom europskom finalu za jedan engleski klub, nakon Garyja McAllistera (36) za Liverpool u finalu Kupa UEFA 2000-01. i Didiera Drogbe (34) za Chelsea u finalu Lige prvaka 2011-12.

Uslijedila je nakon 120 minuta lavovske borbe atraktivna serija penala, u kojoj su se izredali svi igrači koji su na kraju ostali na terenu.

U jedanaestoj seriji vratar Žute podmornice, Argentinac Gerónimo Rulli, sjajno je izveo udarac s bijele točke, a onda je njegov kolega De Gea bacio u očaj Crvene vragove. Udarac De Gee nije uopće bio težak za obraniti, a Rulli je odlično pogodio stranu na koju će lopta biti upućena.

Nesretni De Gea na ovoj utakmici, u svih 120 minuta, a također ni pri izvođenju jedanaesteraca, nije upisao niti jednu obranu!

Villareal je osvojio svoj prvi europski trofej - ne može se kazati nezasluženo, ali dojam je da Manchester United ima znatno bolju momčad.

U svakom slučaju, Unai Emery istinski je kralj Europa lige! Trener Villareala po četvrti je put osvojio drugo po snazi europsko natjecanje. Ranije je uspjehe nizao sa Sevillom (2013-14, 2014-15, 2015-16).

Gerard Moreno prvi je igrač koji je postigao 30 ili više golova za Villarreal u jednoj sezoni u svim natjecanjima nakon Giuseppea Rossija 2010 /2011 (32 pogotka).

Villarreal je postao najmanji grad u povijesti koji je osvojio europski trofej. Grad broji samo 50 000 duša.

Ole Gunnar Solskjaer i dalje ostaje bez prvog trofeja otkako je prije tri godine preuzeo Manchester United.

U svakom od posljednjih deset susreta u kojima se neki španjolski klub suočio s engleskim u finalu nekog europskog natjecanja (uključujući Superkupove), španjolski je klub pobijedio. Posljednji je izgubio Alavés protiv Liverpoola u Kupu UEFA 2000-01.

Kopirati
Drag cursor here to close