Štovatelji diljem svijeta

"Maradonska" crkva otvorena u Meksiku: "Hvala ti Bože što nisam jedini lud"

Crkva u središnjem meksičkom gradu Puebli, koja je otvorena 7. srpnja, slavi "religiju" koju su u Argentini još za Maradonina života,1998. stvorili njegovi poštovatelji.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2021. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Par velikih vaza s nogometnim loptama stoji na ulazu u prvu "Maradonsku "crkvu u Meksiku, a slika Diega Maradone s tipičnim meksičkim "charro" šeširom pozdravlja sljedbenike presretne zbog crkve izgrađene svom božanstvu.

Crkva u središnjem meksičkom gradu Puebli, koja je otvorena 7. srpnja, slavi "religiju" koju su u Argentini još za Maradonina života,1998. stvorili njegovi poštovatelji.

Unutar crkve postavljen je križni put s fotografijama Maradone, koji to božanstvo prikazuju od djetinjstva do amblematičnih susreta s pokojnim kubanskim vođom Fidelom Castrom i papom Franjom. "Maradonska" religija proširila se u nekoliko zemalja svijeta i ima više od pola milijuna sljedbenika.

"Moji mama i tata, koji su katolici, kažu da je to ludo", rekla je 22-godišnja nogometašica Andrea Hernández, tijekom posjeta Maradoninoj crkvi ukrašenoj plakatima idola dok je igrao za klubove u Španjolskoj i Italiji.

"Ali za nas, koji volimo nogomet, jako je lijepo što Maradona može imati takvo priznanje u Meksiku", dodala je Andrea.

Maradona, koji je umro u studenom 2020. nakon proslave 60. rođendana, nogometnu je slavu postigao kad je 1986. osvojio Svjetsko prvenstvo u Meksiku, što ga je okrunilo za jednog od najboljih igrača svih vremena.

Marcelo Buchet, koji je otvorio crkvu, rekao je novinaru Reutersa je to mjesto gdje se može "razgovarati o nogometu".

"To nije poput odlaska u drugu crkvu, sjedenja i slušanja", rekao je Buchet.

"Ovdje ste dio svega. Ljudi su to prihvatili i vrlo su sretni. Vidio sam kako plaču, bacaju se na njegovu sliku, mole se“, kazao je i zaključio: "Osjećam se puno bolje što nisam jedini lud".

Kopirati
Drag cursor here to close