Klecaju mu koljena

Maradoni samo operacija dugoročno spašava koljena!

Diego Armando Maradona ima ozbiljnih problema u oba koljena, a argentinska nogometna legenda pati od osteoartritisa još od 2004. godine. Stanje mu je postalo kronično, što znači da traži operaciju
Sport / Nogomet | 19. 10. 2018. u 21:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maradonin kirurg i traumatolog Germán Ochoa otkrio je da je argentinska legenda platila veliku cijenu za svoju nogometnu karijeru, kazavši kako "on treba implantate u oba koljena".

Naime, Diego Armando Maradona ima ozbiljnih problema u oba koljena, a Ochoa je u razgovoru za Toda Pasión otkrio da argentinska nogometna legenda pati od osteoartritisa još od 2004. godine. Stanje mu je postalo kronično, što znači da traži operaciju - što prije, to bolje.

Proteklih su dana objavljene Maradonine zabrinjavajuće snimke, nastale kada je morao napustiti trening svoje trenutne momčadi Dorados de Sinaloa.

Slike pokazuju kako se Maradona bori dok hoda i jasno je da zbog neke boli odlazi iz kompleksa za trening.

Oshoa objašnjava o čemu se zapravo radi.

 "Maradona pati od kroničnog osteoartritisa u oba koljena - on nema hrskavice u koljenima tako da kosti trljaju jedna o drugu, što je ozbiljan problem koji uzrokuje puno boli, upala i poteškoća u hodanju ", kazao je liječnik.

Stanje hitno zahtijeva operaciju na oba koljena

Rješenje Maradonina problema s koljenom je odlazak na operacijski stol.

"Maradona zna da je odgovor na njegove patnje jedino kirurgija - operacija kako bi se izvršilo umetanje sintetičkih implantata u oba koljena. U što kraćem roku treba donijeti odluku o tome, a problem predstavlja što je Diego relativno mlad pacijent za takav postupak, no što se tiče koljena, to je jedino rješenje. Došlo je do progresivne i potpune degeneracije obje hrskavice, a ako se ne liječi, to će se pogoršavati, jer bolest napreduje i stanje se pogoršava, odnosno ne može se zaustaviti ili poboljšati. Zbog toga mu je potrebna implantacija proteze", objasnio je Germán Ochoa.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Con mis médicos, Germán Alberto Ochoa, @cpiovesan1, de @sportmedscali, la mejor atención como siempre!  #arthromeds

A post shared by Diego Maradona Oficial (@maradona) on

Hoće li Maradona moći ponovno hodati?

„Ne postoji rizik da Diego neće moći ponovno hodati, neće doći do toga. Tehnologija je u današnje vrijeme toliko uznapredovala da se može pomoći takvim pacijentima, ali operacija je najpametnije rješenje. Diego zna da treba izbjegavati svaki udarac, trčanje, skokove ili druge zahtjevne pokrete, koji koljenima mogu nanijeti još više štete. On mora obratiti pozornost na oba koljena i izgraditi odgovarajuću mišićnu masu", pojašnjava dalje Ochoa.

Ono što je za Maradonu najmanje prihvatljivo jest činjenica da se nakon takvih operacija mjesecima mora mirovati, a on trenutačno u svome životu ima drukčije planove, koji uključuju puno putovanja i aktivnosti.

U medicini, s druge strane, postoji i mogućnost palijativne skrbi za takve pacijente.

"Jedan od mogućih načina liječenje je i blokada živca, davanjem injekcija koje blokiraju živce da ne šalju signale u mozak, što bi omogućilo prividno otklanjanje boli, ali to nije definitivno rješenje, jer privremeno ublažava bol".

"Radit ću sve dok moja koljena potpuno ne izdaju", kaže Maradona.

Maradona zna da je njegov problem ozbiljan, a zna i što mu je dostupno, ali on nije mentalno spreman za operaciju u tako kratkom roku. Želi nastaviti raditi sve dok mu koljena dopuštaju. Iako vrijeme radi protiv njega ...

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close