Poljupci i zagrljaji

Maradona spektakularno predstavljen pred 30.000 navijača

Ovo će Maradoni biti sedmi trenerski angažman. Trenersku karijeru je počeo u ekipi Textil Mandiyu 1994. godine, a potom je vodio Racing Club, reprezentaciju Argentine, Al-Wasl, Al-Fujairah i Dorados.
Sport / Nogomet | 09. 09. 2019. u 21:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diego Maradona je u ponedjeljak imao spektakularno predstavljanje na stadionu Gimnasije u La Plati. Legendarni Diego (58) je postao novi trener posljednje plasirane ekipe argentinskog prvenstva, a na tribinama stadiona "Juan Carmelo Zerillo" nije bilo slobodnog mjesta.

Više od 30.000 navijača došlo je na predstavljanje Malog zelenog koje je bilo zaista spektakularno. Navijači Gimansije su Maradonu dočekali uz vatromet i specijalnu koreografiju, a prilikom predstavljanja Diego je najprije zaplakao, a potom je publici slao poljupce.

Video: Maradona predstavljen pred 30.000 navijača

Pojedini navijači su ga bukvalno shvatili, te su utrčali na teren kako bi ga zagrlili, pa je morala intervenirati i policija. Gimnasia La Plata se nalazi na posljednjem mjestu na ljestvici sa samo jednim bodom iz pet odigranih susreta.

Ovo će Maradoni biti sedmi trenerski angažman. Trenersku karijeru je počeo u ekipi Textil Mandiyu 1994. godine, a potom je vodio Racing Club, reprezentaciju Argentine, Al-Wasl, Al-Fujairah i Dorados, prenosi Klix.

Video: Maradona predstavljen pred 30.000 navijača
Kopirati
Drag cursor here to close