Povijest se ponavlja

Maradona i Messi: Kad dvojica genijalaca izgube razum protiv Athletica

Messijev crveni karton podsjetio je na Maradonin slučaj iz Kupa kralja. Bilo je to 1984. godine, također u dresu Barcelone, također protiv Athletica. Mali zeleni je naprosto podivljao.
Sport / Nogomet | 18. 01. 2021. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Maradona 1984. - Messi 2021.

Impresivna nogometna karijera Lionela Messija često se dovodila u kontekst njegova slavnog zemljaka, nedavno preminulog Diega Maradone.

Analitičari, sportski statističari, komentatori, kolege nogometaši, običan puk - svi bi povremeno uspoređivali dvojicu genijalnih Argentinaca, istinskih nogometnih čarobnjaka.

Crveni karton kojeg je Messi dobio u finalu španjolskog superkupa protiv Athletica također je pružio priliku da se novinari sjete pokojnog Maradone.

Bilo je to 1984. godine, također u dresu Barcelone, također protiv Athletica, u finalu Kupa kralja.

Maradona je na toj utakmici igrao pod velikom tenzijom jer je duboko u sebi želio osvetu nad Mesarom iz Bilbaa, Andonijem Goikoetxeom.

Goikoetxea je ostao zapamćen kao jedan od najoštrijih španjolskih nogometaša u povijesti, a Maradona ga je upamtio jer mu je 'smrtonosni' Bask ranije slomio gležanj.

Makljaža stoljeća (VIDEO nije za mlađe i osjetljive!)

Na toj je utakmici atmosfera bila više nego usijana, a kad je sudac svirao kraj, izbila je opća tučnjava. Nije se biralo kako niti čime, udaralo se nemilice. Maradona je, dakako, prednjačio u svemu tome. 

Video: Crazy fight including Maradona - Barcelona vs Athletic Bilbao (1984)

U odnosu na taj čuveni masakr, zabilježen na stadionu Santiago Bernabeu, onaj Messijev u Sevilli bio je blaža kamilica, premda je i njegov potez uistinu bio više nego nesportski.

Podsjećamo, Messi je u samoj završnici udario po glavi 'napasnika' Asiera Villalibrea, koji ga nije nikako puštao na miru u tom zadnjem pokušaju napada Blaugrane.

Gil Manzano i MSN trojac

Inače, Gil Manzano, sudac koji je isključio Messija, sada u svojoj kolekciji ima kompletan MSN trojac Barcelone, piše Marca.

Foto: Marca / Sudac Gil Manzano, specijalist za zvijezde Barcelone

Naime, Manzano je crveni karton pokazao i Neymaru u sezoni 2016/17, na utakmici protiv Malage, nakon što je Brazilac izgubio živce protiv Diega Llorentea.

Luis Suarez je pak pocrvenio u Kupu kralja, također sezona 2016/17, protiv svog sadašnjeg kluba Atletico Madrida. Urugvajac je u 86. minuti zbog prekršaja nad Juanfranom Torresom prvo dobio žuti karton.

Tri minute kasnije, rukom je zračnom dvoboju udario Kokea, zbog čega ga je Gil Manzano isključio, što znači da je propustio finale. 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close