Na San siru

Mandžukić zabio u pobjedi Juventusa nad Milanom

Juventus je do šeste uzastopne pobjede protiv Milana stigao golovima Marija Mandžukića (8) i Cristiana Ronalda (82).
Sport / Nogomet | 11. 11. 2018. u 22:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 12. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je na San Siru pobijedio Milan sa 2-0, a prvi pogodak na utakmici postigao je hrvatski nogometaš Mario Mandžukić.

Juventus je do šeste uzastopne pobjede protiv Milana stigao golovima Marija Mandžukića (8) i Cristiana Ronalda (82).

Juve je poveo već u osmoj minuti golom 'Super Marija', njegovim petim golom ove sezone. Alex Sandro je ubacio s desne strane, a Mandžukić nadskočio Ricarda Rodrigueza i zabio glavom za 1-0. Domaćin je mogao izjednačiti u 41. minuti, ali je Gonzalo Higuain promašio jedanaesterca. Bivši napadač Juventusa koji je u Milanu na posudbi pogodio je vratnicu.

U 57. minuti Stara dama je bila korak do povećanja vodstva, no Paulo Dybala je iz slobodnog udarca također uzdrmao vratnicu. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 82. minuti kada je Cristiano Ronaldo zabio svoj osmi gol ove sezone. Samo minutu kasnije priči je bio kraj nakon što je tragičar utakmice Higuain dobio crveni karton.

U ranije odigranim susretima  Atalanta je u Bergamu pobijedila Inter s 4-1, Roma je na Olimpicu porazila Sampdoriju identičnim rezultatom, dok su Sassuolo i Lazio odigrali 1-1.

Atalanta je pobijedila Inter sa 4-1 prekinuvši niz od čak sedam uzastopnih prvenstvenih pobjeda milanske momčadi. Atalanta je posve dominirala u prvom dijelu i da nije bilo čudesnog vratara Handanovića Inter je mogao gadno stradati, ali su zato stradali u nastavku. Iz barem četiri velike prilike samo jednu je, u 9. minuti, iskoristio Nizozemac Hateboer.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Inter je izjednačio preko Icardia iz penala nakon što je Mancini igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Branič Mancini se iskupio golom glavom za novo vodstvo domaćina u 63. minuti, u 88. minuti Djimšiti na sličan način potvrdio pobjedu Atalante, da bi Gomez u 93. minuti sjajnim golom postavio konačnih 4-1.  U drugoj minuti sudačke nadoknade Marcelo Brozović je dobio crveni karton. 

Na terenu su bila su čak četvorica hrvatskih reprezentativaca - Ivan Perišić i Brozović su otpočetka bili u sastavu Intera, dok je Šime Vrsaljko ušao u 71. minuti, a u istoj minuti je kod Atalante u igru ušao Mario Pašalić. 

Roma je identičnim rezultatom pobijedila Sampdoriju i napokon prekinula crni niz koji je trajao tri kola. Domaćin je poveo 3-0 golovima Juana Jesusa (19), Patrika Schicka (59) i Stephana el Shaarawyja (72). Sampa je smanjila u 89. minuti preko Gregoriea Defrela, a samo dvije minute kasnije El Shaarawyja je zabio za 4-1. Ante Ćorić nije nastupio za Romu.

Sassuolo i Lazio su odigrali 1-1, a oba pogotka su pala u prvih 15 minuta utakmice. Gosti su poveli u sedmoj minuti preko Marca Parola, a izjednačio je u 15. minuti Gianmarco Ferrari. Milan Badelj nije nastupio za goste.

Zanimljivo, bio je to prvi remi 'nebsko-plavih' ove sezone nakon što su u prvih 11 kola upisali sedam pobjeda i četiri poraza.

Empoli je sa 2-1 pobijedio Udinese u čijim redovima nije bilo Andrije Balić. Chievo i Bologna su odigrali 2-2 pa Chievo niti nakon 12 kola nema niti jednu pobjedu.

Na ljestvici vodi Juventus sa 34 boda, na drugom mjestu je Napoli sa 28 bodova, a Inter na trećem mjestu ima 25 bodova.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close