نادي الدحيل الرياضي‎

Mandžukić potpisao za katarski Al-Duhail

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac nakon četiri i pol godine napustio je Torino
Sport / Nogomet | 24. 12. 2019. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi najbolji strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezantacije 33-godišnji Mario Mandžukić u utorak je stavio potpis na ugovor koji ga veže za Al-Duhail do ljeta 2021., objavio je katarski klub na svom službenom twitter profilu.

Prema nepotvrđenim informacijama Mandžukić bi u vodećoj momčadi katarske lige trebao zarađivati oko osam milijuna eura po sezoni, odnosno 12 milijuna za sezonu i pol, dok će Juventus na ime odštete zaraditi 5,5 milijuna eura, prenosi Hina.

Mandžukić u ovoj sezoni nema nijedan nastup u dresu talijanskog prvaka, otkako je Maurizio Sarri na trenerskoj klupi zamijenio Massimiliana Allegrija.

Iako je opcija s odlaskom u Katar bila aktualna i u ljetnom prijelaznom roku, Mandžukić je tada odbio tu mogućnost, a njegovo je ime spominjano u brojnim napisima koji su ga povezivali s odlaskom u jedan od europskih velikana poput Manchester Uniteda i Milana.

Ipak, na kraju je završio u zemlji koja će 2022. godine biti domaćinom Svjetskog nogometnog prvenstva.

Dolazi u klub koji je ustanovljen 2009. godine, u deset godina postojanja šest puta je osvojio naslov prvaka Katara i tri trofeja pobjednika kup natjecanja. U Azijskoj ligi prvaka klub je u tri navrata (2013., 2015. i 2018.) stigao do četvrtfinala Azijske lige prvaka.

Aktualni trener Al-Duhaila je 44-godišnji Portugalac Rui Faria, a od igrača koji nemaju katarsko državljanstvo u momčadi su bivši kapetan marokanske reprezentacije i Mandžukićev suigrač iz Juventusa Medhi Benatia, brazilski napadač s belgijskom putovnicom Edmilson Junior, irački središnji napadač Mohanad Ali i Tunižanin Youssef Msakni koji igra na lijevoj strani napada.

Kopirati
Drag cursor here to close