Tutto Bene(vento)?

Mandžo se vraća u Italiju i postaje najveća zvijezda povratnika u Serie A?

Kako piše napuljski portal Areanapoli, Pippo Inzaghi jako cijeni Mandžu, a nije ovo prvi put da se hrvatski napadač dovodi u vez s klubom s juga Italije. Bio je meta i u siječnju ove godine.
Sport / Nogomet | 04. 07. 2020. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Getty Images / Mario Mandžukić ne pronalazi pravu motivaciju na Bliskom Istoku

Mario Mandžukić trenutačno je igrač katarskog Al-Duhalila, ali često se piše o povratku hrvatskog napadača na europske travnjake.

Najviše se pisalo o turskim velikanima, ali sada se javlja i interes iz Italije gdje je Mandžo ostavio dubok trag igrama za Juventus, gdje je ratničkim pristupom osvojio srca navijača.

Za Mandžukićeve usluge zainteresiran je Benevento, klub koji je pod vodstvom Pippa Inzaghija dominantno osvojio Serie B osigurao povratak u prvoligaško društvo.

Kako piše napuljski portal Areanapoli, Pippo jako cijeni Mandžu, a nije ovo prvi put da se hrvatski napadač dovodi u vez s klubom s juga Italije.

Prije tri mjeseca sportski direktor Beneventa Pasquale Foggia otkrio je da je njegov klub htio u siječnju dovesti Mandžukića, a ambiciozni predsjednik Oreste Vigorito čak je bacio oko i na Zlatana Ibrahimovića.

Međutim, kako je Pasquale rekao, ''došli su u dodir s realnošću'', pa je Mandžukić otišao u Katar, a Ibra u Milan.

Sada su se, pišu Talijani, ponovno sjetili Mandžukića i kontaktirali njegove predstavnike.

Nema sumnje da bi Mandžukić bio ogromno pojačanje za povratak Serie A i vjerojatno najveća zvijezda koja je ikad zaigrala za mali klub iz istoimenog grada nedaleko Napulja.

Benevento, klub poznat pod nadimkom Vještice, samo je jednu sezonu odigrao u Serie A. Dogodilo se to 2017./2018. kada su oborili negativni rekord Liga petice za najgori start u povijesti – premijernu prvoligašku sezonu otvorili su s 14 uzastopnih poraza.

Pobrali su tada mnoge simpatije, a sada se nadaju da bi njihov drugi nastup u Serie A mogao biti kudikamo drugačiji.

Osim Mandžukića, povezuje ih se s još nekoliko iskusnih, dobropoznatih imena – poljski stoper Kamil Gilik, iskusni napadač Fernarndo Llorente i Paragvajac Juan Iturbe, nekoć igrač Rome koji igra u Meksiku neki su od igrača na listi želja.

Mandžukić (34) više nije mlad igrač, ali bi uz dobre zdravstvene prilike zasigurno mogao odigrati još dvije sezone na razini koja se očekuje u Serie A.

Kopirati
Drag cursor here to close