Oproštaj od karijere

Mandžin nogometni put, emotivni Dalić

Mario Mandžukić je završetak svoje velike karijere objavio putem Instagrama.
Sport / Nogomet | 03. 09. 2021. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni hrvatski napadač Mario Mandžukić u petak je objavio završetak svoje igračke karijere u dobi od 35 godina.

Mario Mandžukić je završetak svoje velike karijere objavio putem Instagrama.

Nakon što je Mario Mandžukić objavio kraj igračke karijere, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić zahvalio mu je na svemu što je napravio za hrvatski nogomet.

''Svi možemo samo reći veliko hvala Mariju Mandžukiću za sve što je dao hrvatskoj reprezentaciji i hrvatskom nogometu. U klupskoj karijeri ostvario je sve što se može, igrao je za najveće klubove svijeta i zabijao golove u finalima Lige prvaka - to sve govori o njegovoj igračkoj ostavštini'', rekao je Dalić za službeni portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Foto:AFP / Dalić mu zahvalio na svemu što je napravio za hrvatski nogomet.

''A što tek reći o njegovoj ulozi u osvajanju našeg srebra? Gol Engleskoj je i njemu i svima nama nešto što ćemo zauvijek pamtiti. Mario je jedinstven igrač, borac na kojeg se momčad uvijek može osloniti, igrač za velike utakmice i najteže izazove - zato je toliko i trajao na tako visokoj razini. Odlazi kao istinski velikan hrvatskog nogometa, jedan od najvećih. Želim mu, naravno, sve najbolje privatno, a siguran sam da neće dugo biti bez nogometa te da će mu se brzo vratiti. U kojoj ulozi, to najbolje zna Mario, ali poznavajući njegovu upornost i predanost, sigurno će biti uspješan što god da odabere'', poručio je Dalić.

Nakon objave Marija Mandžukića kako završava igračku karijeru, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić prigodnim je riječima zahvalio nekadašnjem istaknutom reprezentativcu na doprinosu hrvatskom nogometu.

''Vjerujem da su svakoga prošli trnci dok su čitali Marijevo oproštajno pismo koje je uputio 'mladom Mariju', a te riječi mogu biti inspiracija svakom mladom nogometašu da je moguće ostvariti snove upornim radom i vjerom u sebe. Upravo tako Mario je iz male sredine stigao na najveće pozornice i zabijao golove u finalima Lige prvaka i Svjetskog prvenstva'', rekao je Kustić za službeni portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Tijekom karijere Mandžukić je odigrao 89 utakmica za hrvatsku reprezentaciju te je postigao 33 pogotka što ga svrstava na drugo mjesto najboljih strijelaca "vatrenih", više golova postigao je samo Davor Šuker (45).

Popularni "Mandžo" prvenstveno se isticao važnim golovima na velikim natjecanjima, pa je tako bio i strijelac vjerojatno najvažnijeg pogotka u povijesti hrvatske reprezentacije, pobjedničkog za 2-1 protiv Engleske u produžetku polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji prije tri godine, prenosi HRT.

Mandžukić je imao i bogatu klupsku karijeru tijekom koje je nosio dres Marsonije, Zagreba, Dinama, Wolfsburga, Bayerna, Atletica i Juventusa, da bi proljetni dio prošle sezone proveo u Milanu.

S Dinamom je osvojio tri naslova prvaka Hrvatske te dva Kupa, s Bayernom po dva naslova prvaka Njemačke i Njemačka kupa te Ligu prvaka, a s Juventusom četiri naslova prvaka Italije uz tri Talijanska kupa.

Te 2013. godine kada je s Bayernom osvojio Ligu prvaka bio je i strijelac prvog pogotka na utakmici u 2-1 pobjedi protiv Borussije Dortmund, a bio je strijelac i u finalu Lige prvaka 2017. u 1-4 porazu Juventusa od Real Madrida.

Kopirati
Drag cursor here to close