EURO 2020

Mancinijevi Azzuri 'devetkom' zaokružili perfektne kvalifikacije

U deset utakmica kvalifikacijskog ciklus Azzuri su ostvarili deset pobjeda, a sva simbolika potpunog preporoda izražena je u onoj posljednjoj utakmici, jer su Armeniju zatrpali s čak devet golova.
Sport / Nogomet | 19. 11. 2019. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Azzuri  bez packe u kvalifikacijama

Nepunih dvije godine nakon povijesnog neuspjeha Italije, koja se nije uspjela plasirati na SP u Rusiji, možemo pričati o potpunom procvatu ove nogometne velesile.

U deset utakmica kvalifikacijskog ciklus Azzuri su ostvarili deset pobjeda, a sva simbolika potpunog preporoda izražena je u onoj posljednjoj utakmici, jer pobijediti 9:1, makar i na drugoj strani bila reprezentacija slabo izraženog renomea poput Armenije, svakako je vrijedna divljenja.

Za prekrasnu večer u Palermu pobrinuli su se Immobile s dva pogotka (8. i 33.), Zaniolo s također dva (9. i 64.), a po jedan pogodak zabila su čak petorica igrača - Nicolo Barella (29.), Alessio Romagnoli (72.), Jorginho iz penala (75.), Riccardo Orsolini (78.) i Federico Chiesa (81.)

Bila je to ujedno i najuvjerljivija pobjeda Talijana ikad u kvalifikacijama, a najveći dio zasluga svakako se mora pripisati izborniku Robertu Manciniju, koji je naslijedio Gian Piera Venturu na izborničkoj funkciji i napravio neviđenu transformaciju, transformaciju kakvu je nakon povijesnog neuspjeha ova velesila, četverostruki svjetski prvak i europski prvak iz 1968. - definitivno zaslužila.

Jedina reprezentacija koja može izjednačiti njen učinak u ovim kvalifikacijama od svih 10 pobjeda je Belgija, koja u utorak od 20:45 sati dočekuje Cipar u posljednjem kolu, piše SportKlub.

Kopirati
Drag cursor here to close