Europska liga

Manchester United slavio u Vigu pogotkom Rashforda

Sport / Nogomet | 04. 05. 2017. u 20:44 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uvjerljive pobjede Ajaxa nad Lyonom (4:1), večeras je u drugom polufinalnom ogledu Europske lige Manchester United u gostima svladao Celtu Vigo s 1:0 pogotkom Marcusa Rashforda u 67. minuti.

Mogao je u 75. minuti Lingard učiniti pobjedu gostiju još uvljerljivijom, no pucao je pored gola.

Uoči uzvrata u Manchesteru Celta se teško može nadati prolazu u finale.

Podsjetimo, Crvenim vragovima u bogatoj riznici trofeja nedostaje upravo ovaj. Ove sezone momčadi ne cvjetaju ruže. Iako već imaju jedan naslov (Liga kup), u engleskom prvenstvu tek su na petom mjestu, a u FA kupu su ispali u četvrtfinalu. ManU na španjolskom tlu ima 10 poraza, 10 remija i samo dvije pobjede, zadnja je iz 2011. godine, kad je nadvisio Valenciju.

Osim toga, u svom 10. klupskom polufinalu menadžer ManU-a Jose Mourinho želi četvrti put proći u finale, dosad je dvaput to uspio s Realom, jednom s Interom, a nakon ovih 90 minuta su veliki izgledi da će mu to poći za rukom i s Manchester Unitedom.

U prvom polufinalnom paru u srijedu Ajax je u Amsterdamu pobijedio Lyon sa 4:1 i stekao veliku prednost pred uzvrat za sedam dana u Francuskoj. Pobjedu 'kopljanicima' osigurali su Bertrand Traore (25,71), Kasper Dolberg (34) i Amin Younes (49), dok je strijelac za Lyon bio Mathieu Valbuena (66).

Finale Europske lige igrat će se 24. svibnja u Stockholmu.

Kopirati
Drag cursor here to close