David de Gea

Manchester United podigao cijenu za svog vratara na 100 milijuna eura

Ta će cijena zasigurno odbiti mnoge klubove, a pitanje je hoće li ustuknuti i Real Madrid ukoliko odluče dovesti de Geu u svoje redove.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2018. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već su svi mediji izvijestili o tome kako je vratar David de Gea spasio Manchester United u utakmici Lige prvaka protiv Seville. Na taj je način Španjolac pokazao kako spada u red nekolicine najboljih svjetskih čuvara mreže, a toga je svjestan i njegov klub.

Stoga je uprava Manchester Uniteda podigla njegovu cijenu, tako će oni koji ga eventualno žele kupiti, morati platiti velikih 100 milijuna eura.

Ta će cijena zasigurno odbiti mnoge klubove, a pitanje je hoće li ustuknuti i Real Madrid ukoliko odluče dovesti de Geu u svoje redove.

Postoji jedan krug ljudi u i oko Reala koji smatraju da kraljevskom klubu treba bolji vratar od Keylora Navasa, a kao idealna rješenja najčešće se u medijima spominju David De Gea i Thibaut Courtois. Navas je s druge strane vrlo popularan i cijenjen u timu Reala, ali kraljevski klub je već jednom pokazao da im nije problem prodati ga. To bi se zapravo i dogodilo 2015. godine da nije zakazala pošiljka faxom, zbog čijeg je kašnjenja UEFA odbila priznati ugovor između Reala i de Gee.

Tada je Real bio spreman platiti 40 milijuna za de Geu, a u paketu se kao dio ukupne cijene nalazio i Navas, koji je trebao otići u suprotnome smjeru.

Međutim po pitanju eventualnih novih rješenja na golmanskoj poziciji, Madriđani za sada ne poduzimaju ništa konkretno, što očito ukazuje na to da žele sačekati rasplet određenih događaja do početka ljeta. Forma u kojoj se trenutačno nalaze Courtois i de Gea je vrhunska, te su njih dvojica uz ter Stegena u ovome trenutku vjerojatno najbolji svjetski vratari.

Sam Keylor Navas također ima dobru formu, ali na nekoliko utakmica došle su do izražaja njegove slabosti kad ga se opsjeda visokim loptama, odnosno ubacivanjem iz kornera ili slobodnog udarca u njegov peterac. Navas jednostavno nije školovan kao vratar koji dobro izlazi na visoke lopte, što de Gea i Courtois vrlo dobro rade. Ukoliko Realova obrana bude 'nadskočena' kod takvih ubačaja, onda Navas gotovo u pravilu prima golove glavom. Taj segment obrane Reala bi ove sezone čak mogao koštati jedine još preostale titule za koju se bori - Lige prvaka.

Lista najskupljih vratara

- Gianluigi Buffon, 52.8 milijuna 2001. godine (Juve)
- Ederson, 40 milijuna 2017. (Manchester City)
- Manuel Neuer, 30 milijuna 2001. (Bayern)
- Jordan Pickford, 28,5 milijuna 2017. (Everton)
- Francesco Toldo, 26,5 milijuna 2001. (Inter)
- David De Gea, 25 milijuna 2011. (Manchester United)
- Sebastien Frey, 21 milijun 2003. (Parma)
- Angelo Peruzzi, 19 milijuna 1999. (Inter)
- Claudio Bravo, 18 milijuna 2016. (Manchetser City)
- Angelo Peruzzi, 17,9 milijuna 2000. (Lazio)

Kopirati
Drag cursor here to close