Prijelazno rješenje

Manchester United ima novog trenera!

Manchester United pronašao je novog trenera. Kako piše Athletic, klupu Crvenih vragova preuzet će Ralf Ragnick, njemački stručnjak koji trenutačno radi u moskovskom Lokomotivu.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2021. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski portal Athletic piše kako je Rangnick dogovorio šestomjesečni angažman do kraja svibnja. Imat će dodatne dvije godine u ulozi savjetnika kluba.

Čeka se odobrenje Lokomotiva iz Moskve, a Ragnick neće dobiti radnu dozvolu na vrijeme da može voditi momčad već za vikend protiv Chelseaja.

Rangnick će tako do kraja ove sezone naslijediti Olea Gunnara Solskjaera koji je prošle nedjelje dobio otkaz nakon teškog poraza od Watforda 4:1.

Nijemac je ovog ljeta stigao u Moskvu gdje radi kao generalni menadžer u Lokomotivu, a prije toga je ključan čovjek u Red Bullovu nogometnom projektu. Od lipnja 2012. bio je sportski direktor RB Salzburga i RB Leipziga kojemu je postao i trener u veljači 2015. godine. Pod njegovim vodstvom klub je ušao u prvu Bundesligu, a 2018. je ponovno preuzeo klupu toga kluba.

Godinu dana kasnije postao je šef razvoja Red Bulla na svjetskoj razini, a posebno se fokusirao na New York Red Bulls i brazilski Red Bull Bragantino. Pod njegovim nadzorom New York je osvojio tri trofeja, a Bragantino je ušao u brazilsku Serie A.

Kopirati
Drag cursor here to close