Nestabilni favoriti

Neočekivan poraz Chelsea, 'Građani' još jednom kiksali

U nedjelju je na rasporedu najveći derbi engleskog nogometa, na Anfieldu vodeći Liverpool igra protiv Manchester Uniteda
Sport / Nogomet | 18. 01. 2020. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 23. kola Premier lige Newcastle je na svom stadionu protiv Chelseaja slavio s 1:0.

Utakmica je odlučena pogotkom Isaaca Haydena u sudačkoj nadoknadi (90+4). 

Manchester City je još jednom kiksao, u subotu je kod kuće u 23. kolu Premier lige remizirao sa Crystal Palaceom, koji je vodio 1:0 do 82. minute.

Goste je doveo u vodstvo Cenk Tosun u 39. minuti, a Manchester City je uspio poravnati tek u 82. pogotkom Kuna Agüera. Pet minuta kasnije mrežu ponovno trese Kun Agüero i tada se činilo da će igrači Pep Guardiole ipak stići do pobjede. No, u 90. minuti Fernandinho je zatresao vlastitu mrežu i završilo je 2:2.

Nakon četiri pobjede i remija, nogometaši Southamptona bili su na dobrom putu da nastave uspješan niz, budući da su na poluvremenu vodili sa 2:0 golovima Jana Bednareka (15) i Shanea Longa (35). No, u nastavku igrači Wolverhamptona napravili su preokret i slavili sa 3:2. Prvo je zabio Pedro Neto (53), a potom dva puta Raul Jimenez (65-pen, 76).

U dvoboju ekipa sa začelja Norwich je na svom terenu dobio Bournemouth s 1:0, a strijelac je bio Teemu Pukki u 33. minuti iz penala. To je bio deseti poraz Bournemoutha u posljednjih 12 ligaških utakmica.

Novi trener Arsenala Mikel Arteta nastavio je sa skromnim rezultatima, 'topnici' su na svom stadionu protiv Sheffield Uniteda odigrali 1:1. Domaćini su u završnici prvog poluvremena, u 45. minuti, poveli pogotkom 18-godišnjeg Brazilaca Gabriela Martinellija, ali u 83. minuti John Fleck je odličnim volejom pogodio za konačnih 1:1. U pet ligaških utakmica Arsenal je pod vodstvom Artete ostvario samo jednu pobjedu.

U prvoj utakmici 23. kola Watford i Tottenham su odigrali 0:0, pa je europski viceprvak već četiri utakmice bez pobjede u prvenstvu. Momčad Josea Mourinha je još i dobro prošla, jer je igrač domaćina Troy Deeney u 70. minuti promašio kazneni udarac.

U nedjelju je na rasporedu najveći derbi engleskog nogometa, na Anfieldu vodeći Liverpool igra protiv Manchester Uniteda, dok trećeplasirani Leicester gostuje kod Burnleyja.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close