Premier League

Građani slavili protiv Aston Ville; United se pobjedom vratio na vrh

Odličnu utakmicu vidjeli su gledatelji na Etihadu, šanse su imali i gosti i domaćini, ali su na kraju Građani slavili zahvaljujući golovima Bernarda Silve u 79. i Gundogana u posljednjoj minuti susreta s bijele točke.
Sport / Nogomet | 20. 01. 2021. u 23:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Manchester Cityja 2:0 (0:0) pobjedom protiv Aston Ville u zaostalom susretu 1. kola engleskog prvenstva bili su privremeno zasjeli na vrh ljestvice.

Bio je to obostrano otvoren susret koji je odlučen nakon sporne situacije o kojoj bruji cijela Engleska. Oba sastava promašila su veliki broj prilika sve do 79. minute kada je Manchester City poveo golom Bernarda Silve koji je jakim udarcem sa 20-ak metara svladao sjajnog vratara Aston Ville Martineza.

No, Silvi je loptu dodao Rodri koji se prethodno aktivirao iz nedopuštene situacije. Rodri se nalazio u zaleđu kada je loptu upućenu njemu presjekao stoper gostiju Mings, ali Španjolac je odmah potom onemogućio Mingsa u raščišćavanju situacije pred svojim vratima.

Linijski sudac nije ništa označio, a nisu se oglasili niti VAR suci pa je pogodak priznat uz veliko negodovanje Deana Smitha, menadžera Ville, koji je zato i isključen.

Na konačnih 2:0 povisio je Gundogan u 90. minuti iz kaznenog udarca dosuđenog nakon igranja rukom Casha.

Gradski rival Manchester United stigao je pak do nove pobjede u Premier ligi i to nad Fulhamom u gostima rezultatom 2:1.

Nije dobro počelo za Crvene vragove jer su već u petoj minuti imali rezultatski zaostatak.

Lookman je iskoristio uspavanost odbrane tima sa Old Trafforda i postigao pohodak za vodstvo svog tima.

Izjednačujući pogodak Uniteda u 21. minuti ide na dušu domaćeg golmana Areole kojem je lopta ispala iz ruku nakon jednog centaršuta, do nje dolazi Cavani i zakucava je iza leđa bivšeg golmana PSG-a.

Drugo je poluvrijeme donijelo također ujednačen meč, a više znanja i sreće imao je tim Olea Gunnara Solskjaera koji je do pobjede došao zahvaljujući sjajnom golu Pogbe s nekih 20 metara.

Bila je to 12. prvenstvena pobjeda Manchester Uniteda i 40. bod u sezoni čime su se vratili na lidersku poziciju.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close