Prijeti im izbacivanje iz Lige prvaka

Manchester City razočaran zbog istrage UEFA-e

UEFA je ove godine otvorila istragu o navodnim financijskim nepravilnostima u klubu, ali su iz Cityja negirali bilo kakve nepravilnosti i kazali da su optužbe netočne.
Sport / Nogomet | 16. 05. 2019. u 11:35 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Nogometnog kluba Manchester City priopćili su da su razočarani, ali ne i iznenađeni što su predmet istrage Tijela za kontrolu financijskog poslovanja klubova (CFCB) Europske nogometne federacije (UEFA) i što će njihov slučaj biti proslijeđen neovisnom povjerenstvu na presudu.

UEFA je ove godine otvorila istragu o navodnim financijskim nepravilnostima u klubu, ali su iz Cityja negirali bilo kakve nepravilnosti i kazali da su optužbe netočne.

Očekuje se da će tim UEFA-e, koji istražuje tvrdnje o financijskim propustima Cityja predložiti da engleski klub dobije jednogodišnju zabranu igranja u Ligi prvaka.

''Glavni istražitelj CFCB-a, nakon konzultacija s ostalim članovima neovisnog istraživačkog vijeća, u četvrtak je, nakon zaključaka njegove istrage, odlučio uputiti Manchester City na Sudačko vijeće CFCB-a. Vijeće istražitelja CFCB-a 7. ožujka 2019. godine otvorilo je istragu protiv Manchester Cityja zbog potencijalnog kršenja pravila Financijskog fair-playa (FFP), što je objavljeno u različitim medijima. UEFA neće davati nikakve daljnje komentare o ovom pitanju dok Sudačko vijeće CFCB-a ne donese odluku'', priopćeno je u četvrtak iz UEFA-e.

Iz aktualnog engleskog prvaka odmah su odgovorili na UEFA-ino priopćenje

''FC Manchester City je razočaran, ali nažalost ne i iznenađen, naprasnom najavom upućivanja u daljnji postupak od strane Yvesa Letermea, glavnog istražitelja CFCB-a. Curenje informacija u medijima tijekom prošlog tjedna govori o procesu koji je nadgledao Leterme. Manchester City je potpuno uvjeren u pozitivan ishod nakon razmatranja neovisnog sudačkog tijela'', istaknuli su iz kluba s Etihada.

Manchester City je ove sezone već osvojio dva trofeja, prvenstvo i Liga kup Engleske, a ima priliku doći i do trećeg, jer će se u finalu FA kupa 18. svibnja na Wembleyju sastati s Watfordom.

Kopirati
Drag cursor here to close