Premiership

Manchester City pobjedom kod Evertona nastavio put prema naslovu

Manchester City slavio na Goodison parku protiv Evertona rezultatom 1:3. Građani su trenutno na 17 pobjeda zaredom u svim natjecanjima.
Sport / Nogomet | 17. 02. 2021. u 23:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Goodison parku odigrana je zaostala utakmica 16. kola engleske Premier lige u kojoj Manchester City slavio protiv Evertona rezultatom 1:3.

Gosti su od samog početka susreta ušli kao konkretnija i dominantnija ekipa. No, na prvu ozbiljnu priliku smo čekali do 32. minute, a nju su Građani uspjeli pretvoriti u vodstvo.

Foden je okušao sreću udarcem s ruba kaznenog prostora, lopta u putanji prema golu pogađa obrambenog igrača i mjera smjer te vara Pickforda za 0:1.

No, samo pet minuta kasnije Everton stiže do izjednačenja. Dugu akciju igrali su domaćini, prvo je ubačaj išao s desne strane pa sa suprotne i lopta stiže do Dignea koji tuče po golu, ali pogađa vratnicu, no lopta se odbija do Richarlisona, koji je s metra šalje u prazan gol za 1:1.

Nastavak su opet bolje otvorili gosti te su u prvih 10 minuta imali dvije sjajne prilike. Prvo je Silva u 52. minuti oprobao udarac s distance, a samo četiri minute kasnije Gabriel Jesus glavom puca tik iznad vratnice.

Bolju igru Građani su kapitalizirali u 63. minuti golom Mahreza. Sjajno su kombinirali igrači Cityja po desnoj strani, Silva ostavlja povratnu za Mahreza, koji prekrasnim udarcem posprema loptu iza Pickforda za 1:2.

Potvrdu nova tri boda i 17 pobjedu u nizu u svim natjecanjima za City potvrdio je Bernardo Silva u 77. minuti na asistenciju Gabriela Jesusa.

U prvom susretu dana Burnley i Fulham su podijelili bodove odigravši 1:1. Strijelci su bili Ola Aina (42.) i Ashley Barnes (52.).


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close