Premiership

Manchester City pobijedio Watford uz Sterlingov 'hat-trick'

U ranijem susretu nogometaši Newcastlea preokrenuli su dva pogotka zaostatka i došli do domaće pobjede nad Evertonom
Sport / Nogomet | 10. 03. 2019. u 00:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I nakon 30. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City će ostati na vrhu ljestvice, a branitelji naslova su tu poziciju zaslužili subotnjom pobjedom 3-1 protiv Watforda pred svojim navijačima, uz 'hat-trick' Raheema Sterlinga.

Gosti su u prvom poluvremenu uspjeli sačuvati svoju mrežu, ali već u prvoj akciji u drugom dijelu Sterling je postigao pogodak iza kojeg ostaje dvojba je li ga glavni sudac Paul Tierney opravdano priznao i poništio odluku svog pomoćnika da je strijelac bio u zaleđu.

Naime, nedvojbeno je kako je Sterling u trenutku upućivanja lopte prema njemu bio u nedopuštenoj poziciji i najbliži igrač gostujućem vrataru. No, prije njega je do lopte stigao gostujući branič Janmaat i u pokušaju izbijanja napucao loptu u Sterlinga koja se nesretno po Watford odbila u suprotni kut pokraj nemoćnog vratara Fostera.

Sterling je u 50. minuti postigao drugi pogodak na asistenciju Mahreza, a u 59. minuti mu je za 'hat-trick' asistirao David Silva.

Poraz Watforda ublažio je Gerard Deulofeu pogotkom u 66. minuti.

Nogometaši Newcastlea preokrenuli su dva pogotka zaostatka i došli do domaće pobjede nad Evertonom, dok je Southampton pred svojim navijačima zaostatak od jednog gola protiv Tottenhama pretvorio u pobjedu kojom je povećao izglede za opstanak u engleskoj Premier ligi.

Newcastle je na poluvremenu djelovao kao momčad osuđena na poraz, jer je Everton golovima Calvert-Lewina (18) i Richarlisona (32) vodio sa 2-0, a domaća momčad je još k tome promašila i kazneni udarac u 30. minuti, kad je neprecizan bio Ritchie. No, pogotkom Rondona (65) i s dva gola Pereza (81, 84) momčad Rafe Beniteza napravila je veliki preokret i ostvarila pobjedu kojom su "svrake" pobjegle na šest bodova od zone ispadanja.

Tottenham je u Southamptonu vodio od 26. minute pogotkom Harryja Kanea. Točno 50 minuta poslije Francuz Valery iskoristio smušenost gostujuće obrane za izjednačujući pogodak, da bi u 81. minuti odlično izvedenim slobodnim udarcem James Ward-Prowse donio pobjedu Southamptonu koji je sa 30 bodova na 16. mjestu, dva boda ispred Cardiffa koji je na 18. poziciji.

I Cardiff je osvojio tri boda u subotu domaćom pobjedom 2-0 protiv West Hama, u kojoj su strijelci bili Hoilett (4) i Camarasa (52).

Huddersfield je pred svojima navijačima poražen sa 2-0 od Bournemoutha, a od Fulhama je bolji bio Leicester sa 3-1 pa su se te dvije momčadi učvrstile na začelju ljestvice. Za Bournemouth su strijelci bili Wilson (20) i Fraser (66), a Leicester je u vodstvo doveo Tielemans (21), da bi nakon izjednačujućeg pogotka Ayite (51) dva gola postigao Jamie Vardy (78, 86). To su bili 100. i 101. pogodak engleskog reprezentativca u dresu Leicestera u svim natjecanjima.

Manchester City sada ima 74 boda i nalazi se na prvom mjestu s tri boda prednosti pred Liverpoolom koji ima utakmicu manje. Tottenham je treći sa 61 bodom, a Manchester United je četvrti sa 58. Arsenal ima 57, a Chelsea 56. Na začelju su Cardiff sa 28, Fulham sa 17 i Huddersfield sa 14 bodova.

U nedjelju su na rasporedu preostale tri utakmice 30. kola, a sastaju se: Liverpool - Burnley (13 sati), Chelsea - Wolverhampton (15.05) i Arsenal - Manchester United (17.30).

Kopirati
Drag cursor here to close