Pet komada

Manchester City deklasirao Arsenal

Posljednji put je Arsenal u prvenstvo krenuo s tri poraza još davne 1954. godine.
Sport / Nogomet | 28. 08. 2021. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni engleski nogometni prvak Manchester City u prvom je susretu 3. kola Premier lige na svom terenu deklasirao Arsenal sa 5-0 (3-0).

Pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno nakon samo 12 minuta kada je već bilo 2-0 za City. Prvi pogodak postigao je Gundogan u 7. minuti kada je glavom iz blizine poslao loptu iza leđa Lena nakon ubačaja Gabriela Jesusa, a samo pet minuta potom po prvi se put u strijelce upisao i Ferran Torres.

Kada je Arsenal u 35. minuti ostao s igračem manje jer je zbog grubog starta isključen Xhaka bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će City slaviti.

Na 3-0 povisio je Gabriel Jesus u 43. minuti pogodivši iz blizine nakon odličnog prodora Grealisha po lijevoj strani, da bi u nastavku mrežu nemoćnih gostiju tresli Rodri preciznim udarcem sa 20-ak metara u 53. minuti te Torres glavom u 84. minuti.

Kolika je bila dominacija Cityja na travnjaku pokazije i posjed lopte od 81 naprema 19 posto.

City je ovom pobjedom dostigao West Ham United, Liverpool, Chelsea, Brighton and Hove Albion i Tottenham Hotspur na vrhu, dok je Arsenal sada posljednji bez bodova i s razlikom pogodaka 0-9.

Posljednji put je Arsenal u prvenstvo krenuo s tri poraza još davne 1954. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close